Μεγάλη νίκη του Lorenzo στο MotoGP του Mugello – Βάθρο για Rossi!

Μεγάλη νίκη του Lorenzo στο MotoGP του Mugello – Βάθρο για Rossi!

Την πρώτη του νίκη από τότε που πήγε στην Ducati και πρώτη μετά το MotoGP της Βαλένθια το 2016, πέτυχε σήμερα, Κυριακή, στο Mugello της Ιταλίας ο Jorge Lorenzo. Ο Lorenzo έκανε έναν αλάνθαστο αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος ξυπνώντας με αυτό τον τρόπο μνήμες από την εποχή της Yamaha.

Ο Ισπανός αναβάτης ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 41 λεπτά και 43.230 δευτερόλεπτα και άφησε στην δεύτερη θέση τον τον Andrea Dovizioso. Ούτε ο ομόσταυλός του, αλλά ούτε και κανείς άλλος δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον σταθερότατο στο σημερινό Αγώνα Lorenzo. Όπως ήταν φυσιολογικό το πανηγύρισε δεόντως, ενώ παράλληλα χάρισε το 1-2 στην Ducati που είδε και τους δυο αναβάτες της στο βάθρο των νικητών.

Εκεί, μπροστά σε περίπου 100,000 κόσμου, ανέβηκε και ο Valentino Rossi, ο οποίος πιέστηκε από τις Suzuki των Iannone-Rins. Στο τέλος όμως ο Ιταλός είχε το κάτι παραπάνω. Σ’ αυτό βοήθησε η επιλογή του σκληρού ασύμμετρου μπροστινού ελαστικού. Πάντως με την 3η θέση που πήρε σήμερα, ο Valentino Rossi έγινε και ο πρώτος οδηγός στην ιστορία του θεσμού που ξεπερνά τους 5,000 βαθμούς στη μεγάλη κατηγορία!

Αντιθέτως, τα όνειρα του Marc Marquez για κάτι καλό στο σημερινό αγώνα έσβησαν στην 5η στροφή. Ο άσος της Honda ήταν ο μόνος με το σκληρό πίσω ελαστικό (σκληρό έβαλε και μπροστά) με το οποίο ήταν δυνατός και στο ζέσταμα. Ωστόσο δεν κατάφερε να αποτρέψει την πτώση, αν και πραγματικά το προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Σηκώθηκε αμέσως και τερμάτισε τελικά τον Αγώνα στην 16η θέση. Αν και δεν πήρε βαθμούς, παραμένει πρώτος στη βαθμολογία, 23 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο πλέον Rossi.