Μεγάλη Βρετανία: τουλάχιστον 3 νεκροί από την καταιγίδα Κόλουμ- Βίντεο με προσγείωση αεροσκάφους μέσα στην καταιγίδα

Μεγάλη Βρετανία: τουλάχιστον 3 νεκροί από την καταιγίδα Κόλουμ- Βίντεο με προσγείωση αεροσκάφους μέσα στην καταιγίδα

Τουλάχιστον 3 άτομα πέθαναν στη Βρετανία ως αποτέλεσμα της έλευσης της καταιγίδας Κάλουμ που έπληξε τη χώρα το Σάββατο. Η Ουαλία μάλιστα υπέστη τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 30 ετών.

Οι προειδοποιήσεις για τις πλημμύρες εκδόθηκαν για όλη την Ουαλλία. Ο ποταμός Τόβι έσπασε τις άμυνες της πόλης στο Καμαρτέν λόγω των επιπέδων του νερού έσπασε τις άμυνες της πόλης και στο Μίλφορντ Χέιβεν έφτασε η καταιγίδα Κόλουμ με σφοδρότητα

Η κακοκαιρία χτύπησε κι άλλες περιοχές εκτός Ουαλλίας. Στην Αγγλία ένας άνθρωπος πέθανε αφού παρασύρθηκε από τα νερά της θάλασσας στο Μπράιτον, ενώ δυο αυτοκίνητα καταστράφηκαν από δέντρο που έπεσε επάνω τους στην Κορνουάλη. Τουλάχιστον 2.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα.  Παράλληλα  πλημμύρες αναφέρθηκαν και στη Σκοτία.

Τι (!) πιλότος

Ένας πιλότος πάντως κατάφερε και προσγείωσε το αεροπλάνο του μέσα στην καταιγίδα Κόλουμ. Ήταν ένα TUI Airways Boeing 757-200 το οποίο μετέφερε κατάφερε με ασφάλεια να μεταφέρει τους επιβάτες και το πλήρωμά του στο αεροδρόμιο του Μπρίστολ. Στο βίντεο καταγράφεται η προσπάθειά του.