Μεγάλες οι συνέπειες από ένα brexit χωρίς συμφωνία

Μεγάλες οι συνέπειες από ένα brexit χωρίς συμφωνία

Τι θα σήμαινε για τις τράπεζες και τους τραπεζίτες μια έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία; Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε σήμερα Τρίτη 17 ιουλίου πως “ένα Brexit χωρίς την επίτευξη μιας συμφωνίας θα έχει «μεγάλες» οικονομικές συνέπειες, θα οδηγήσει σε αναθεώρηση των επιτοκίων και θα αφήσει πολλούς τραπεζίτες χωρίς αντικείμενο εργασίας”.

Παράλληλα τόνισε πως η δουλειά τους “είναι να διασφαλίσουμε ότι είμαστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι», δήλωσε ο Κάρνεϊ σε βουλευτές, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αεροπορικής έκθεσης στο Φάρνμπορο, στη νότια Αγγλία.

Η έξοδος από την ΕΕ χωρίς μία συμφωνία θα οδηγούσε την επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας στην επαναξιολόγηση των οικονομικών της προβλέψεων και των επιτοκίων. «Θα ήταν ένα ουσιαστικό γεγονός. Δεν μπορώ, ωστόσο, να προδικάσω προς ποια κατεύθυνση», δήλωσε ο Κάρνεϊ.

«Μιλώντας, με τη στενή έννοια, για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, στην περίπτωση ενός σεναρίου χωρίς μια συμφωνία…θα υπήρχαν πολύ μεγάλες οικονομικές συνέπειες. Ίσως να είχαμε πολλούς τραπεζίτες χωρίς αντικείμενο εργασίας καθώς δεν θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τις υπηρεσίες τους», δήλωσε ο Κάρνεϊ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ.