Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στον Έβρο – Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στον Έβρο – Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει από το βράδυ της Κυριακής τον νομό Έβρου, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

Στον οικισμό του Απαλού του δήμου Αλεξανδρούπολης, ολοκληρώθηκε οργανωμένη επιχείρηση απομάκρυνσης εγκλωβισμένων μαθητών νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου.

Σε ό,τι αφορά το νηπιαγωγείο, απομακρύνθηκαν ασφαλή 21 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί.

Ως προς το δημοτικό σχολείο, απομακρύνθηκαν 100 μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Για τον απεγκλωβισμό των μαθητών συνέδραμαν ένα λεωφορείο και στρατιωτικό στάγερ.

Σημειώνεται πως τη ζωή του έχασε ένας πυροσβέστης στον Απαλό Έβρου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ο 46χρονος πυροσβέστης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας.

Ενώ βρισκόταν εκτός οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών.

Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων

Αναστέλλεται για την Τρίτη η λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους οικισμούς Απαλού και Ανθειας, καθώς και στον παιδικό σταθμό Απαλού, στον νομό Εβρου.

Με απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, τα σχολεία των εν λόγω οικισμών θα είναι κλειστά εξαιτίας των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός του Δήμου Αλεξανδρούπολης αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα, καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς ανέβαινε.

Σύμφωνα με όσα είπε στο ThessToday ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, υπερχείλισαν οι χείμαρροι της περιοχής και οι όγκοι των υδάτων είναι μεγάλοι.