Μαύρος Νοέμβριος: 1.366 άνθρωποι νεκροί από κορωνοϊό – Η Ελλάδα θρηνεί!

Μαύρος Νοέμβριος: 1.366 άνθρωποι νεκροί από κορωνοϊό – Η Ελλάδα θρηνεί!

Στις 31 Οκτωβρίου, οι νεκροί που είχε αφήσει πίσω του το ασθενές μέχρι τότε επιδημικό κύμα ήταν 626. Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 13 Νοεμβρίου, οι νεκροί είχαν φτάσει τους 997. Οι θάνατοι είχαν αυξηθεί κατά 60%. Σήμερα, 13 ημέρες μετά, οι θάνατοι έχουν διπλασιαστεί, φτάνοντας στους 2.001 με τη χώρα να θρηνεί και να φοβάται!

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα σήμερα ανέρχονται σε 2.018, αριθμός που δείχνει σταθεροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και μια τάση υποχώρησης, αν αντιπαραβάλλει κανείς τις διαγνώσεις με εκείνες που σημειώθηκαν τις περασμένες εβδομάδες.

Το 70% των θανάτων της επιδημίας στη χώρα μας, από την αρχή της τον περασμένο Φεβρουάριο, έχουν καταγραφεί μέσα στον Νοέμβριο που όπως ολα δείχνουν “διεκδικεί” τον τίτλο του πιο φονικού και μαύρου μήνα της επιδημίας για το τρέχον έτος.

Τα κρούσματα καταγράφουν μια σταδιακή πτώση, όχι όμως με τον επιθυμητό ρυθμό, γεγονός που προβληματίζει ειδικούς και κυβέρνηση. Σήμερα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού ανήλθε σε 2.018 κρούσματα, σαφώς χαμηλότερος από τις περασμένες εβδομάδες.

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε και η πρώτη αερομεταφορά ασθενών από τη βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.