Μαξίμου για συλλαλητήριο: Ευσεβείς πόθοι ο “σεισμός” και τα εκατομμύρια

Μαξίμου για συλλαλητήριο: Ευσεβείς πόθοι ο “σεισμός” και τα εκατομμύρια

Μετά τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, που προσπάθησε να υποβαθμίσει τη μαζικότητα του συλλαλητηρίου  και το Μ. Μαξίμου συντάχθηκε στην ίδια γραμμή και σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι ο σεισμός και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές παρέμεινα ευσεβείς πόθοι.

Το Μαξίμου προτρέπει τη ΝΔ να λύσει τα εσωκομματικά της και υποστηρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού παρακολούθησε το συλλαλητήριο από τους τηλεοπτικούς του δέκτες

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου έχει ως εξής:

«Το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα.

Ο «σεισμός» και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι. Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

Γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη.

Αυτή την στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει.