Μαγικές εικόνες από το “ματωμένο” φεγγάρι σε Ακρόπολη και το Άμπου Ντάπι

Μαγικές εικόνες από το “ματωμένο” φεγγάρι σε Ακρόπολη και το Άμπου Ντάπι

Την μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης του 21ου αιώνα απόλαυσε πλήθος κόσμου και από την Αθήνα καθώς το ματωμένο φεγγάρι είναι εμφανές και από την χώρα μας, όπως φαίνεται στις εντυπωσιακές φωτογραφίες του πρακτορείο Eurokinissi που τραβήχτηκαν στην Ακρόπολη.

 

 

Η έκλειψη θα είναι ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή από το ηλιοβασίλεμα έως τα μεσάνυχτα σήμερα 27η Ιουλίου και στη συνέχεια, από τα μεσάνυχτα μέχρι την ανατολή του ήλιου της 28ης Ιουλίου, στο μεγαλύτερο μέρος της Ασίας και της Αυστραλίας.

 

 

Αποκαλείται ματωμένο φεγγάρι γιατί το φως του ήλιου περνάει μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης στον δρόμο για τη σελήνη και η ατμόσφαιρα της Γης το κάνει κόκκινο όπως ο ήλιος όταν δύει γίνεται κόκκινος.