Μίλτος Κύρκος: ΄΄Δεν θα κατέβω με το Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές΄΄

Μίλτος Κύρκος: ΄΄Δεν θα κατέβω με το Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές΄΄

Αποκαλυπτική για τις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνέντευξη του ευρωβουλευτή Μίλτου Κύρκος στην εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά στο Action 24.

Ο κ. Κύρκος άσκησε σκληρή κριτική στο Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά ότι δε θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές. Μάλιστα, τάχθηκε υπέρ της αυτόνομης καθόδου του Ποταμιού, με το οποίο έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής. Επιπλέον, ο κ. Κύρκος προέβλεψε ότι δύσκολα το Κίνημα Αλλαγής θα φτάσει στις εκλογές ως ενιαίο κόμμα, αν συνεχιστούν οι διαφωνίες.

Σε ερώτηση για τις επαφές του με το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε ότι συνομιλεί τόσο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όσο και με υπουργούς όπως ο κ. Πιτσιόρλας, ο κ. Βίτσας και ο κ. Μουζάλας. Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με μια πιθανή συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ απαρίθμησε όλα όσα εμποδίζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο αυτή την ώρα, αναφερόμενος μεταξύ άλλων την αντιμετώπιση του κ. Κριμιζή από τον κ. Παππά, στο χειρισμό της υπόθεσης Νοβαρτις από την κυβέρνηση, στη συμμαχία με τους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Κύρκος υποστήριξε ότι ο στόχος πρέπει να είναι η συναίνεση για την αναζήτηση της χαμένης Αριστεράς, ενώ αναφέρθηκε και στις παροτρύνσεις του προς τα ελληνικά κόμματα που ανήκουν στην ευρω-ομάδα των Σοσιαλιστών να αποφύγουν κάθε σκέψη για συνεργασία με τη ΝΔ.

iefimerida