Μήνυση Κρανιδιώτη σε Μπουτάρη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Μήνυση Κρανιδιώτη σε Μπουτάρη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για την Γενοκτονία των Ποντίων φαίνεται πως δυσαρέστησαν τον πρόεδρο του κόμματος Νέα Δεξιά, Φαήλο Κρανιδιώτης, καθώς ο τελευταίος κατέθεσε  μηνυτήρια αναφορά κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης  και του πολιτευτή του Ποταμιού Γιάννη Κωνσταντίνου .

Η μήνυση αφορά παράβαση του άρθρου 2 του ν.4285/2014, για τις δηλώσεις του δημάρχου σε ξένο κανάλι για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει πως «όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς πρέπει να ελεγχθούν, σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο, ο Γιάννης Μπουτάρης, για το “χέστηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε ή όχι Έλληνες” και ο Γιάννης Κωνσταντίνου για το “ας μην χάσουμε τη χρυσή ευκαιρία όχι μόνο της απομυθοποίησης της δήθεν Γενοκτονίας αλλά και της κατάδειξης των ευθυνών των ίδιων των Ποντίων για τα δεινά που υπέστησαν τότε”.

Στην ανακοίνωση προστίθεται:

«Από την πλευρά του ο Γραμματέας Δικαιοσύνης της Νέας Δεξιάς επισήμανε ότι είναι άξιο μνείας και προσοχής το γεγονός ότι ο “πρώτος πολίτης” της Θεσσαλονίκης, έκανε τις ως άνω δηλώσεις υπό την ιδιότητα του ως δημόσιου λειτουργού κι όχι υπό την ιδιότητά του ως οινοποιού.

Η Νέα Δεξιά θεωρεί ότι η εφαρμογή του νόμου όσο αναφορά ρατσιστικές συμπεριφορές και την αμφισβήτηση των εγκλημάτων γενοκτονίας πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα απ’ όπου κι αν προέρχεται».