Μήνυμα προς την Τουρκία για καλή γειτονία έστειλε ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος

Μήνυμα προς την Τουρκία για καλή γειτονία έστειλε ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος

Μελωδίες από παραδοσιακά Κάλαντα από περιοχές της Ελλάδας, αλλά και Βυζαντινά ήχησαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ παιδικές φωνές και αλλά και χορωδίες “τα έψαλαν” στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος αφού τους ευχαρίστησε όλους θερμά τους ευχήθηκε υγεία και ευτυχία.

Ο κ. Παυλόπουλος έλαβε και ένα ιδιαίτερο δώρο από την Εθελοντική Ομάδα “Ρωμιών Πράξεις”, τα μέλη της οποίας αφού έψαλαν τα Βυζαντινά Κάλαντα προσέφεραν μία εικόνα και ένα αντίγραφο της Συνθήκης της Λωζάνης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαριστώντας τους υπενθύμισε τη σημασία της Συνθήκης της Λωζάνης, καθώς, όπως ανέφερε, αποτελεί τη βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας μας, με τον φίλο γειτονικό λαό, δίπλα μας, που πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά αλλά πάντοτε να στηριζόμαστε σε κανόνες. 

Αρχικά τα Κάλαντα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα άκουσε από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και την Προεδρική Φρουρά, ακολούθησαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων, την Παιδική Χορωδία και το Χορευτικό Τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης, τα Κάλαντα έψαλαν το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, το Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Μελισσίων -Εργαστήριο Θρακιώτικης Παράδοσης και τέλος από το Χαμόγελο του Παιδιού.