Μέχρι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο το σχέδιο Μέρκελ-Μακρόν για το μέλλον της Ευρωζώνης

Μέχρι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο το σχέδιο Μέρκελ-Μακρόν για το μέλλον της Ευρωζώνης

Επί τάπητος θα τεθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο και μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούνιο το ζήτημα της μεταρρύθμισης και εμβάθυνσης της Ευρωζώνης, όπως τόνισαν από κοινού στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους σημείωσε ότι πρότεινε στη Γερμανίδα καγκελάριο «ένα ξεκάθαρο και φιλόδοξο σχέδιο δράσης» επί του ζητήματος για την περίοδο μέχρι τον Ιούνιο.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, από την πλευρά της, ανέφερε εντός των επόμενων μηνών θα δεχθεί στο Βερολίνο τον πρόεδρο Μακρόν και γαλλική κυβερνητική αντιπροσωπεία για να συζητηθούν σε βάθος οι γαλλικές προτάσεις.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν από κοινού την αλληλεγγύη τους στη Μεγάλη Βρετανία για το ζήτημα της απόπειρας δολοφονίας Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα με νευροτοξική ουσία.

Η κ. Μέρκελ ανέφερε μάλιστα, σε μια αιχμή τόσο προς τη Ρωσία του Βλάντιμιρ Πούτιν όσο και προς τις  ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, ότι η Ε.Ε. «θα είναι ανίκητη εάν κανείς δεν καταφέρει να τη διχάσει ούτε σε γεωπολιτικό, ούτε σε εμπορικό επίπεδο».

Ο κ. Μακρόν συνεχάρη εξάλλου θερμά την καγκελάριο για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνεργασίας στη Γερμανία και την εξασφάλιση ψήφου εμπιστοσύνης από το κοινοβούλι.

naftemporiki