Μέτα… εμποδίων οι συζητήσεις με Αλβανία για την ΑΟΖ!

Μέτα… εμποδίων οι συζητήσεις με Αλβανία για την ΑΟΖ!

Κορυφώνονται τα παιχνίδια “διεκδίκησης” που ξεκίνησαν εδώ και λίγες εβδομάδες και οι Αλβανοί σε βάρος της Ελλάδας, προσπαθώντας να πετύχουν ουσιαστικά τη συναίνεση της Ελλάδας σε μεταβολή των θαλασσίων συνόρων!
Σήμερα, ο Αλβανός Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, πως αρνήθηκε να δώσει έγκριση ώστε να συνεχιστούν οι συνομιλίες με την χώρα μας για τα θαλάσσια σύνορα που αφορούν στην ΑΟΖ.
Συγκεκριμένα ο Ιλίρ Μέτα σημείωσε «το αίτημα για συνέχιση των συνομιλιών με την Ελλάδα δεν ξεκαθάριζε το περιεχόμενο των συζητήσεων οπότε δεν έγινε αποδεκτό».

Ο Αλβανός Πρόεδρος τόνισε επίσης: «Ο σκοπός του Προέδρου δεν είναι να παίζει πολιτικά παιχνίδια με τόσο σοβαρά και λεπτά ζητήματα».

Σημειώνεται πως υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση στον διάλογο που έχει ανοίξει με την Ελλάδα για τις αλλαγές που απαιτούνται στην συμφωνία του 2009. Συγκεκριμένα η αντιπολίτευση στην Αλβανία κατηγορεί κυβέρνηση και Πρόεδρο πως «δίνουν γη και ύδωρ» στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Αυτό το σκηνικό, δεν είναι φυσικά άσχετο με το σημερινό “επεισόδι”, καθώς ο Ιλίρ Μέτα υπήρξε μέχρι την εκλογή του στην Προεδρία, επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας το οποίο βρίσκεται  σήμερα στην αντιπολίτευση.