Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στα γραφεία της ΔΟΥ Αγρινίου

Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στα γραφεία της ΔΟΥ Αγρινίου

Νέα εισβολή πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη του Ρουβίκωνα, αυτή τη φορά στα γραφεία της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) Αγρινίου.

Σύμφωνα με κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η εισβολή έγινε με αφορμή την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας ενός ανέργου.

Στο κείμενό του, ο Ρουβίκωνας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Tο πιο αδίστακτο πρόσωπο αυτής της πραγματικότητας αποφάσισε ο κατόχος του μονοπωλίου της βίας να δείξει σε έναν άνεργο της πόλης του Αγρινίου για το ”αστρονομικό χρέος” της τάξεως 1.319 ευρώ.

Ένα χρέος που δεν αγγίζει ούτε κατ’ελάχιστο το μηνιαίο μισθό των εφοριακών διευθυντάδων που δίνουν τις εντολές για κατασχέσεις σπιτιών.

Η ΔΟΥ Αγρινίου αποφάσισε την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του ανέργου ( ο οποίος δεν έχει στην κατοχή του κανένα αλλό περιουσιακό στοιχείο ) πετώντας το ίδιο και την οικογένειά του στο δρόμο.

Εδώ να σημειωθεί πως η ΑΑΔΕ λαμβάνει έκτακτα μέτρα για 4 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν χρέη άνω των 500 ευρώ τα οποία χρέη σε συνόλο αποτελούν 20 δις ευρώ την ίδια στιγμή που το σύνολο των χρεών των μεγαλοοφειλετών ανέρχεται στα 80 δις ευρώ.

Η συγκεκριμένη αρχή αποφάσισε όμως τα χρέη τα οποία είναι τετραπλάσια του ποσού που θα κυνηγήσει να μπουν στο αρχείο διότι κρίθηκε ότι δεν θα μπορέσει να τα πάρει».

(φώτο αρχείου)