Μάχη με τον καρκίνο δίνει η Άσμα Άσαντ

Μάχη με τον καρκίνο δίνει η Άσμα Άσαντ

Η Άσμα ελ Άσαντ ξεκίνησε θεραπεία για να αντιμετωπίσει και θεραπεύσει τον καρκίνο του στήθους με τον οποίο διαγνώστηκε. Η θεραπεία γίνεται σε στρατιωτική νοσοκομείο της Δαμασκού χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποιο είναι αυτό.

Η σύζυγος του Μπασάρ αλ Άσαντ είναι 43 χρονών. Της διαγνώστηκε καρκίνος του στήθους σε αρχικό στάδιο, όπως ανακοίνωσε η συριακή προεδρία. Στο μήνυμα που εστάλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται πως μάχεται με την αρρώστια με δύναμη και πίστη.

Υπάρχει και μια φωτογραφία στο τουίτερ που συνοδεύει την είδηση. Είναι από το δωμάτιο του νοσοκομείου στο οποίο θεραπεύεται η Άσμα ελ Άσαντ. Είναι ντυμένη καθημερινά και λαμβάνει τη θεραπεία της και δείχνει πιο ισχνή από ό,τι συνήθως. Μαζί της κι ο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το περιοδικό Βογκ την έχει κατονομάσει ως το «λουλούδι της ερήμου» προτού όμως ξεκινήσει ο πόλεμος το 2011, ένας πόλεμος που έχει εξελιχθεί στο πιο σκοτεινό κεφάλαιο της Αραβικής Άνοιξης κι έχει στοιχίσει τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων – 500.000 τουλάχιστον – και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων.

Σε όλα αυτά τα χρόνια που διαρκεί ο πόλεμος ακούστηκε σε τακτά χρονικά διαστήματα ότι η Άσμα  είχε εγκαταλείψει τη Συρία για λόγους ασφαλείας ή ότι υπήρχε η περίπτωση να έχει εγκαταλείψει τον άντρα της επειδή διαφωνούσε μαζί του για τους χειρισμούς και  τη βία που το καθεστώς Άσαντ είχε εξαπολύσει εναντίον του λαού.

Ωστόσο, και τελικά η Άσμα έμεινε δίπλα στον σύζυγό της. Μαζί έχουν τρία παιδιά – δυο αγόρια και ένα κορίτσια-.