Λιανεμπόριο: Ελπίδες στην αγορά – Αυξημένη κίνηση και ουρές σε όλη την Ελλάδα

Λιανεμπόριο: Ελπίδες στην αγορά – Αυξημένη κίνηση και ουρές σε όλη την Ελλάδα

Παρά το τσουχτερό κρύο, οι καταναλωτές βγήκαν από νωρίς το πρωί στους δρόμους έχοντας στείλει το απαραίτητο sms και τηρώντας τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους.

Το άνοιγμα της αγοράς γίνεται με γενναιόδωρες εκπτώσεις σε όλα τα καταστήματα.Αν και δεν θα υπάρχει πλέον ραντεβού καταστηματάρχη με πελάτη, οι καταναλωτές θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και τους χρονικούς περιορισμούς για τις μετακινήσεις τους.

 

 

«Οι εκπτώσεις μας θα είναι πολύ μεγάλες ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε τον κόσμο και να πουλήσουμε το εμπόρευμα που έχουμε τόσο καιρό», λένε οι καταστηματάρχες.

«Είναι η περίοδος των εκπτώσεων και έχω βγει να ψωνίσω ρούχα και παππούτσια για τα παιδιά μου γιατί στις γιορτές δυσκολευτήκαμε, λίγο με το click away», λένε στo protothema.gr οι πρώτοι καταναλωτές που βγήκαν να ψωνίσουν με το άνοιγμα των καταστημάτων.

Οι πελάτες κατά την επίσκεψή τους στο κατάστημα και κατά την αναμονή τους στο ταμείο θα πρέπει να τηρούν την απόσταση των 2 μέτρων όπως υποχρεωτική είναι και η χρήση μάσκας. Θα πρέπει να μετακινούνται στέλνοντας το απαραίτητο sms στο 13033 και μετακίνηση 2 όπου ο πελάτης θα φτάνει στο κατάστημα της επιλογής του για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια χωρίς ραντεβού αλλά έχοντας διαθέσιμο χρόνο μόνο δύο ώρες.

Παρά το τσουχτερό κρύο, καταναλωτές στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να κάνουν τις αγορές τους, σχηματίζοντας μεγάλες ουρές έξω από καταστήματα πολυεθνικών στο κέντρο της πόλης.

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που λειτούργησε και πάλι το λιανεμπόριο και από νωρίς το πρωί, οι ουρές που σχηματίζονται έξω από συγκεκριμένα καταστήματα είναι μεγάλες. Κυρίως νέοι άνθρωποι, περιμένουν για αρκετή ώρα μέσα στο κρύο προκειμένου να εκμεταλλευτούν την περίοδο των εκπτώσεων και να αποκτήσουν τα προϊόντα της επιλογής τους σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Σημειώνεται ότι οι σχετικοί έλεγχοι από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας είναι εντατικάοί, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση των καταναλωτών γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση.

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του. Έχει περιθώριο δύο ωρών για να πραγματοποιήσει κάθε εμπορική του συναλλαγή, με αφετηρία την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.