Λεβέντης από ΔΕΘ: «Όχι» στις πρόωρες εκλογές – Να παραιτηθεί ο Τσίπρας και να σχηματιστεί κυβέρνηση 240 εδρών

Λεβέντης από ΔΕΘ: «Όχι» στις πρόωρες εκλογές – Να παραιτηθεί ο Τσίπρας και να σχηματιστεί κυβέρνηση 240 εδρών

Κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την ισχυρή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων την ημέρα των εγκαινίων.

«Εγώ είμαι υπέρ του να παραιτηθεί ο Τσίπρας και να γίνει μια μεγάλη κυβέρνηση των 240 εδρών. Δεν είμαι υπέρ των πρόωρων εκλογών τώρα. Ο Τσίπρας μπορούσε να δραπετεύσει, στο τέλος δεν θα μπορεί να βγει από το σπίτι» δήλωσε.

Επίσης, τόνισε ότι «τα μνημόνια έγιναν επειδή διορίζαμε και δανειζόμασταν για να πληρώνουμε συντάξεις.Δεν έγιναν για να μας πάρουν τα πετρέλαια ή να σώσουμε τις τράπεζες ή διάφορα άλλα που λέγονται».

Εξάλλου, αναφερόμενος στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και στα επεισόδια την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, ο κ. Λεβέντης σχολίασε «Η χώρα τη μέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ μου θύμιζε Μακαρέζο και Παττακό.  Δεν φταίνε και οι αστυνομικοί, διαταγές παίρνουνε».

Όσον αφορά τη Συνθήκη των Πρεσπών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι δεν θα την δεχθεί.

«Δεν θα κάνω δεκτή τη Συνθήκη των Πρεσπών. Εγώ δεν είμαι Μητσοτάκης, θα την ακυρώσω» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «η Αριστερά είχε πάντα μειωμένο πατριωτισμό. Η Αριστερά το ‘δινε από το ’50 το όνομα, υπάρχουν κείμενα κι έχουν τις τρελές θέσεις τους».