Λέσβος: Εκκληση για άμεση απομάκρυνση ευάλωτων προσφύγων και μεταναστώn

Λέσβος: Εκκληση για άμεση απομάκρυνση ευάλωτων προσφύγων και μεταναστώn

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, τα μέλη της Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» ζητούν -στη συνέχεια των επεισοδίων της περασμένης Παρασκευής- την «άμεση απομάκρυνση από τη Λέσβο των πλέον ευάλωτων κατηγοριών προσφύγων και μεταναστών».

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, «οι πρόσφυγες που εγκατέλειψαν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας φιλοξενούνται προσωρινά σε δομές ΜΚΟ και της Ύπατης Αρμοστείας, ενώ αρνούνται να επιστρέψουν διότι φοβούνται για την ασφάλειά τους. Είναι προφανές όμως, ότι η διαμονή τους εκεί δεν μπορεί να συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα».

Στην ίδια επιστολή τα μέλη της «Συνύπαρξης» υπενθυμίζουν στον υπουργό την πρόσφατη υπόσχεσή του, στη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου βορείου Αιγαίου, ότι «τον Σεπτέμβριο ο αριθμός θα μειωθεί στις 3.500». «Αυτό», τονίζεται, «πρέπει να αρχίσει να υλοποιείται ΤΩΡΑ, για να μη ζήσουμε χειρότερες στιγμές για τους ανθρώπους στη Μόρια αλλά και για τους κατοίκους του νησιού».

Τέλος ζητείται από το υπουργείο -και μέσω αυτού από τις υπεύθυνες αρχές- «να ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα τους πολίτες για τα γεγονότα» .