Κ. Χατζηδάκης: Οι διαδηλωτές ανησυχούν και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Κ. Χατζηδάκης: Οι διαδηλωτές ανησυχούν και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης

 

«Όσοι διαδηλώνουν σήμερα για τη Μακεδονία, πέραν της αγωνίας τους για το εθνικό θέμα, εκφράζουν και τη ζωηρή ανησυχία τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης», τονίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του «κινούνται με αβάσταχτη ελαφρότητα» στο θέμα των Σκοπίων γι’ αυτό και πιστεύει, όπως λέει, ότι «τη μεγαλύτερη κινητοποίηση για τη σημερινή συγκέντρωση της Αθήνας την έχει κάνει τελικώς η ίδια η κυβέρνηση».

Ο κ. Χατζηδάκης θεωρεί ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων Νικόλα Ντιμιτρόφ και του διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς την περασμένη Πέμπτη για το θέμα της εθνικής ταυτότητας «θολώνουν ακόμα περισσότερο την εικόνα». «Πέραν όμως αυτών», προσθέτει, «υπάρχουν και οι ανεύθυνοι και αλαζονικοί χειρισμοί της κυβέρνησης Τσίπρα που υπονόμευσαν την προσπάθεια».

 Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «η κυβέρνηση κινήθηκε με το σύνηθες κόμπλεξ πολιτικής ανωτερότητας που την διακρίνει – αυτοί είναι οι έξυπνοι, όλοι οι υπόλοιποι είναι δήθεν ηλίθιοι – και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το Σκοπιανό για να ανακατέψει τη Βουλή, να κερδίσει βουλευτές, να κερδίσει ψήφους». Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης δεν δέχεται  ότι η ΝΔ παρασύρθηκε στο θέμα από την «ακροδεξιά της πτέρυγα». «Ζούμε το κωμικοτραγικό φαινόμενο ο κ. Τσίπρας να κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία για δεξιά και δήθεν ακροδεξιά στροφή, όταν έχει συνεταίρο τον κ. Καμμένο, τον οποίο έχει πει κατά καιρούς “κεντρώο πατριώτη”. Τρέχα γύρευε!», απαντά χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά υπογραμμίζει ότι το πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια, κατά την παρουσία εκεί του κ. Καμμένου, «ήταν μια σοβαρότατη πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας και η Νέα Δημοκρατία την καταδίκασε από την πρώτη στιγμή». Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για «καθαρή έξοδο» από το πρόγραμμα, ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι «είναι ένα ακόμη ψέμα της κυβέρνησης» και προσθέτει ότι «οι δανειστές είχαν αρχίσει να δίνουν εύσημα ακόμη και από την περίοδο του Γιώργου Παπανδρέου».