Κ.Μητσοτάκης: Χαρακτηριστικά “κανονικότητας” αποκτά η βία των κουκουλοφόρων!

Κ.Μητσοτάκης: Χαρακτηριστικά “κανονικότητας” αποκτά η βία των κουκουλοφόρων!

Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας αλλά και για την ανομία που επικρατεί με την ανεξέλεγκτη δράση κουκουλοφόρων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητοτάκης, μιλώντας στη 2η Διεθνή Συνάντηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που οργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η Ελλάδα αποτελεί την «αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη της τελευταίας τριετίας», με μικρότερη του αναμενομένου ανάπτυξη, μείωση του μέσου μισθού και της κατανάλωσης. Πρόσθεσε δε απευθυνόμενος στους εμπόρους:«Εσείς έχετε να αντιμετωπίσετε και τους κατ’ επαγγελμα κουκουλοφόρους που σπάνε το κέντρο της Αθήνας, μια πρακτική που επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Το πιο ανησυχητικό με τους κουκουλοφόρους που έχουν ως ορμητήρια τα πανεπιστήμια, είναι ότι η κατάσταση αυτή αποκτά χαρακτηριστικά κανονικότητας. Εξοικειωνόμαστε μ`αυτή την εικόνα. Εκπέμπεται ένα μήνυμα βανδαλισμών και ανασφάλειας στην εποχή που προσβλέπουμε στην τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας. Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα βάλει τέλος σε αυτό. Δεν θα ανεχόμαστε απειλές βίας, η αστυνομία έχει την επιχειρησιακή ικανότητα και εμείς θα της δώσουμε την πολιτική κάλυψη, οι δε τρομοκράτες θα μεταφερθούν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας».

Σχολιάζοντας το κυβερνητικό αφήγημα για έξοδο από τα Μνημόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος γιατί η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε μέτρα λιτότητας 5,1 δισ. ευρώ μέσω της μείωσης του αφορολογήτου και των συντάξεων».

Και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι το λεγόμενο 4ο μνημόνιο και τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για συνεχή λιτότητα μέχρι το 2060 και έντονη εποπτεία διαφορετική από αυτή άλλων χωρών που βγήκαν από τα μνημόνια.»

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε το οικονομικό σχέδιο της ΝΔ που περιλαμβάνει τρεις άμεσες προτεραιότητες: μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, επενδύσεις, στήριξη των νέων και των πιο αδύναμων.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Έχω δεσμευθεί για μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 20%, από 29% σήμερα. Για μείωση φόρου μερισμάτων στο 5%, για καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα στο 9%, από 22%. Για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% & αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ. Ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι θα μειώσει το φόρο στις επιχειρήσεις στο 26%. Μα τόσο τον βρήκε! Αυτός τον αύξησε στο 29%. Και τώρα δήθεν το ξαναθυμήθηκε γιατί ξέρει ότι εμείς θα τον μειώσουμε στο 20%. Πόσο αξιόπιστη είναι μια κυβέρνηση που υπόσχεται μείωση φόρων που η ίδια αύξησε;».