Κ. Μητσοτάκης: «Η τρομοκρατία στην Ελλάδα θα τελειώσει».

Κ. Μητσοτάκης: «Η τρομοκρατία στην Ελλάδα θα τελειώσει».

Η τρομοκρατία στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν πρόκειται να αναβιώσει, αλλά θα τελειώσει, είπε απευθυνόμενος στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων τρομοκρατίας,  ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέστη το πρωί , στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, που τελέστηκε στην Μητρόπολη Αθηνών με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αλληλεγγύης για τα θύματα της τρομοκρατίας «Θάνος Αξαρλιάν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι  «είμαι εδώ γιατί αισθάνομαι αλληλέγγυος μαζί σας. Συναισθάνομαι τον πόνο σας. Τον έχω ζήσει και εγώ, όπως εξάλλου όλοι οι συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατίας. Ο Θάνος είναι δικός μας άνθρωπος».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η τρομοκρατική δράση δεν έχει καμία θέση σε μια Δημοκρατία. Οι τρομοκράτες είναι εχθροί του δημοκρατικού Πολιτεύματος και στοιχείο της ακραίας ιδεολογίας τους είναι η απόλυτη περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής. Είναι μια ιδεολογία απεχθής και στην οποία θα σταθούμε απέναντι, έχοντας στο πλευρό μας το Κράτος Δικαίου και δείχνοντας εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, που πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της χωρίς παρεμβάσεις και χωρίς πιέσεις».

Επίσης, άφησε αιχμές για την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας επισημαίνοντας ότι ο μεγάλος κίνδυνος που παραμονεύει είναι μια κουρασμένη κοινωνία να προσδώσει στην τρομοκρατία χαρακτηριστικά κανονικότητας. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Και δεν θα το επιτρέψουμε» και τόνισε «παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις ανησυχητικές πρόσφατες εξελίξεις. Όπως και κάποιες πολύ περίεργες κινήσεις του κυβερνητικού μηχανισμού που δείχνει πολλαπλή ανοχή απέναντι στον τρομοκρατικό χώρο».

Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε ότι «η τρομοκρατία στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν πρόκειται να αναβιώσει, αλλά θα τελειώσει. Αυτό, όμως, που δεν τελειώνει, και το ξέρουμε, είναι ο πόνος και το πένθος για τον πρόωρο, βίαιο και άδικο χαμό ανθρώπων που έλαμπαν ανάμεσά μας»