Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση διορίζει συγγενείς και φίλους

Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση διορίζει συγγενείς και φίλους

Σαφές μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να επιτρέψει στην κυβέρνηση να πάρει τα… κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου, έστειλε σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι προχωρεί σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βολέψει συγγενείς και φίλους. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για χιλιάδες παράτυπους διορισμούς και μονιμοποιήσεις «από το παράθυρο». Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση ιδρύει «αχρείαστους» οργανισμούς με σκοπό να βολέψει κομματικούς συγγενείς και φίλους. Πρόσθεσε ακόμα ότι το ΑΣΕΠ χειραγωγείται για πρώτη φορά, ενώ η αξιολόγηση έχει παγώσει.

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, μόνο την τελευταία τριετία, η κυβέρνηση έχει προσλάβει στο Δημόσιο 21.000 μόνιμους υπαλλήλους και 15.000 συμβασιούχους, με κόστος που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ και πληρώνουν από το υστέρημά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι.