Κ. Μητσοτάκης: Η εθνική υπερηφάνεια δεν έχει κομματικό χρώμα- Ο κ. Τσίπρας δεν δημιούργησε συνθήκες εθνικής ενότητας

Κ. Μητσοτάκης: Η εθνική υπερηφάνεια δεν έχει κομματικό χρώμα- Ο κ. Τσίπρας δεν δημιούργησε συνθήκες εθνικής ενότητας

“Η σημερινή έκφραση εθνικής υπερηφάνειας από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της χώρας δεν είχε κομματικό χρώμα” τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης,  με αφορμή το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτει ότι “κανείς δεν δικαιούται να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση” και σημειώνει ότι οι πολίτες “εξέφρασαν την αγωνία τους…και την έλλειψη εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση”. Επίσης, επιτίθεται κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι “ο κ. Τσίπρας δεν προσπάθησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής ενότητας”

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

“Η Νέα Δημοκρατία – και εγώ προσωπικά – από την πρώτη στιγμή υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν ελεύθερα, ειρηνικά και δημοκρατικά, όπως το Σύνταγμα ορίζει.

Η σημερινή έκφραση εθνικής υπερηφάνειας από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της χώρας δεν είχε κομματικό χρώμα.

Κανείς, άλλωστε, δεν δικαιούται να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση.

Οι πολίτες, όμως, σήμερα εξέφρασαν και την αγωνία τους.

Την έλλειψη εμπιστοσύνης τους σε μία Κυβέρνηση που, αντί να συνεργαστεί εξ αρχής με την Αντιπολίτευση για να συνδιαμορφωθεί μια εθνική γραμμή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διχάσει τα κόμματα και τον Ελληνικό λαό πάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα.

Ο κ. Τσίπρας δεν προσπάθησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής ενότητας”.