Κ. Λαγκάρντ προς Α. Τσίπρα: “Ολοκληρώστε τις μεταρρυθμίσεις”

Κ. Λαγκάρντ προς Α. Τσίπρα: “Ολοκληρώστε τις μεταρρυθμίσεις”

Την από κοινού συνεργασία Ελλάδος-ΔΝΤ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και να διασφαλιστεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους ανακοίνωσε η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η κ. Λαγκάρντ, στην ανακοίνωσή της σημειώνει πως «συνεχάρην» τον κ. Τσίπρα «για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη στήριξη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής». Η διευθύντρια του ΔΝΤ προσθέτει  ότι «η ολοκλήρωση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και η παροχή ελάφρυνσης χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι αναγκαία για να στηρίξουν μία βιώσιμη ανάπτυξη και μία επιτυχή έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση αργότερα φέτος». Καταλήγοντας υποστήριξε ότι η ίδια και ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησαν να εργαστούν προς την κατεύθυνση των κοινών στόχων.

Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που συναντήθηκαν ο κ. Τσίπρας με την κ. Λαγκάρντ ήταν τον περασμένο Οκτώβριο στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού  στις ΗΠΑ.