Κ. Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θα μείνει υπό επιτήρηση ακόμη και εάν βγει από το πρόγραμμα

Κ. Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θα μείνει υπό επιτήρηση ακόμη και εάν βγει από το πρόγραμμα

H Ελλάδα θα παραμείνει υπό επιτήρηση ακόμη κι όταν βγει, κατά πάσα πιθανότητα τον ερχόμενο Αύγουστο, από τα μνημόνια τονίσει σε συνέντευξη στη Suddeutsche Zeitung η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ υποστηρίζοντας ότι «όλα είναι πιο δύσκολα στην Ελλάδα».

Στην επισήμανση δημοσιογράφου ότι ορισμένοι στην Ευρώπη επέκριναν τη συνεργασία με το ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ λέει χαρακτηριστικά «δεν θα το έλεγα», και σημειώνει με νόημα «συνεργαστήκαμε πολύ καλά με την Ιρλανδία, την Πορτογαλία ή την Κύπρο, με την Ελλάδα ήταν πιο δύσκολο, αλλά εκεί όλα είναι δυσκολότερα».

Εάν θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και εάν ξεπέρασε τα προβλήματα η Ελλάδα η επικεφαλής του ΔΝΤ σημειώνει πως  «υποθέτουμε ότι τον Αύγουστο το τρέχον πρόγραμμα θα τελειώσει. Μπορώ να αντιληφθώ το ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει τα το γιορτάσει ως χειραφέτηση, αλλά η χώρα θα παραμείνει υπό επιτήρηση, θα πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνημένοι κανόνες».  Μάλιστα τονίζει ότι «οι Ευρωπαίοι επένδυσαν πολλά χρήματα στην Ελλάδα και γι’ αυτό έχουν δικαιολογημένο συμφέρον στο να συνεχίσει η Αθήνα τις μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε».