Κ. Ζουράρις: «Εγώ δεν θα παραιτούμουν, πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός»

Κ. Ζουράρις: «Εγώ δεν θα παραιτούμουν, πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός»

Στη γραμμή του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου κινείται όσον αφορά τις πυρκαγιές και ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Ζουράρις, ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός, ως πολιτειακός παράγων».

«Εγώ δε θα υπέβαλα παραίτηση, αν είχα κάνει σωστά το καθήκον μου κάτω υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον FOCUS FM 103.6 της Θεσσαλονίκης και το δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφρε ο κ. Ζουράρις οι ευθύνες θα αποδοθούν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα που είναι σε εξέλιξη, ενώ πρόσθεσε: «Είναι λάθος η αντίληψη της αντιπολίτευσης, που ζητά ευθύνες. Η μόνη σωστή άποψη είναι η δική μου».

Κάνοντας σύντομη αναδρομή αναφέρθηκε στην περίοδο του ΠΑΣΟΚ όταν με υπουργό χωροταξίας τον Αντώνη Τρίτση και με σύνθημα «αν το δηλώσεις μπορείς να το σώσεις» ξεκίνησε γενικευμένη τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

«Δε γίνεται να χρεωθεί στην σημερινή κυβέρνηση το σύνολο των νομιμοποιήσεων από το 1974. Και σε άλλα κράτη συμβαίνουν καταστροφές και δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν. Η πολιτική ευθύνη είναι αφηρημένη έννοια, επιμερίζεται και πηγαίνει μέχρι την περίοδο του Αντώνη Τρίτση» κατέληξε.