Κ. Ζέρβας: Οι ηθικοί αυτουργοί των καθυστερήσεων του Μετρό βρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο!

Κ. Ζέρβας: Οι ηθικοί αυτουργοί των καθυστερήσεων του Μετρό βρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο!

Την εκτίμησή του ότι οι «ηθικοί αυτουργοί» των καθυστερήσεων στην εκτέλεση και την ολοκλήρωση των έργων του μετρό και ειδικότερα των έργων στον σταθμό της Βενιζέλου πρέπει να αναζητηθούν μέσα… στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εξέφρασε χθες ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως τόνισε ο κ. Ζέρβας στην τοποθέτησή του, ο σταθμός του μετρό στην Βενιζέλου θα ήταν έτοιμος και η οδός Βενιζέλου θα ήταν ανοιχτή, στην περίπτωση που ορισμένοι δεν είχαν επιλέξει να… βάλουν μπρος κάποιες «ευαισθησίες» σχετικά με τα αρχαιολογικά ευρήματα.

«Ποιοι βοήθησαν στο να γίνουν οι αρχαιότητες το βασικό πρόβλημα και το ‘’χειρόφρενο’’ του έργου; Όλοι αυτοί που διόγκωσαν όποιες αναστολές υπήρχαν στο να προχωρήσει το έργο όπως έπρεπε; Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω, 140 εκατομμύρια ευρώ έχουν ξοδευτεί για την αρχαιολογία. Ενώ τα πολλά τεχνικά προβλήματα επιλύθηκαν, το Μετρό όταν ολοκληρωθεί, το 2020, 2021, 2022, δεν ξέρω πότε, θα ξεκινάει από την Καλαμαριά και θα φτάνεις στο Συντριβάνι», τόνισε ο κ. Ζέρβας και σημείωσε ότι ακόμα δεν υπάρχει η έτοιμη λύση για τη διαχείριση των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, γιατί περιμένουμε και τη λύση και το χρονοδιάγραμμα αλλά και το κόστος. Η οδός Βενιζέλου, κάτω και πάνω από την Εγνατία,  ήταν να κλείσει εξαιτίας αυτών των θεμάτων το καλοκαίρι, όπως θα επιθυμούσαν και οι επαγγελματίες της περιοχής. Τώρα έρχεται ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό και λέει ότι αυτό θα γίνει αργότερα. Πότε; Το φθινόπωρο; Το χειμώνα; Τα Χριστούγεννα;

«Επειδή έχουν ειπωθεί πολλά περί της ηθικής αυτουργίας τελευταία, αναζητήστε τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της ιστορίας μέσα σε αυτή την αίθουσα, μέσα σ’ αυτό το κτίριο», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας τονίζοντας ακόμα ότι «όλη αυτή η ταλαιπωρία έχουν και συγκεκριμένους υπαίτιους και συγκεκριμένο κόστος».

Για αυτό το λόγο θα ήθελε, όπως ανέφερε, να υπάρχει τουλάχιστον μια σωστή ενημέρωση από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες, οι επαγγελματίες της Βενιζέλου και γενικά όλη η πόλη ποιο θα είναι το τελικό χρονοδιάγραμμα, αλλά και ποιος έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι  από το 2013 δεν έχει πέσει ούτε ένα κυβικό εκατοστό μπετόν στο σταθμό της Βενιζέλου. «Ακόμα και σήμερα δεν ξέρουμε ποια θα είναι τελικά η κυκλοφοριακή επιβάρυνση για το σταθμό και ποιο θα είναι τελικά το ‘‘φως’’ στην άκρη όχι της σήραγγας του Μετρό, άλλα στην άκρη του τούνελ του έργου», ολοκλήρωσε ο κ. Ζέρβας.