Κ. Γκιουλέκας: Το «erga omnes» πήγε περίπατο!

Κ. Γκιουλέκας: Το «erga omnes» πήγε περίπατο!

«Αυτό που παρουσιάζει η κυβέρνηση ως «λύση» στο σκοπιανό είναι στην πραγματικότητα ένας οδυνηρός εθνικός συμβιβασμός, ένα πραγματικό ξεπούλημα της Μακεδονίας!», επισημαίνει σε δήλωση του ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.

Όπως αναφέρει σε μακροσκελή ου δήλωση του ο κ. Γκιουλέκας: «αυτό που σεβάστηκαν οι αιώνες, αυτό που σεβάστηκε η Ιστορία η ίδια, αυτό το οποίο διατηρήσαμε με πολλούς αγώνες, με πολλές θυσίες σε χρόνια δύσκολα, το παρέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας εν μία νυκτί! Έφερε μία κατάπτυστη και απαράδεκτη συμφωνία που δίνει το μείζον στους Σκοπιανούς και ενισχύει τον σκοπιανό αλυτρωτισμό!

Παρά τα όσα δηλώνει περί του αντιθέτου ο πρωθυπουργός, το κείμενο της συμφωνίας επιβεβαιώνει τις χειρότερες προβλέψεις μας!

Παρέδωσαν το όνομα Μακεδονία και αναγνώρισαν στους Σκοπιανούς “μακεδονική” ταυτότητα και “μακεδονική” γλώσσα… Την ρίζα, δηλαδή, του σκοπιανού αλυτρωτισμού! Παρέδωσανστους Σκοπιανούς τον όρο “Μακεδονικός” και αναγνώρισαν το δικαίωμά τους να αυτοπροσδιορίζονται ως “Μακεδόνες”!

Αναγνωρίζουν κράτος με το όνομα “Νorth Macedonia” που θα μετaφράζεται σε όλες τις γλώσσες. Δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία». Ποιο “erga omnes”, ποια είναι η Νότια Μακεδονία; Και που αναφέρεται στην συμφωνία το δήθεν αμετάφραστο “Severna Makedonija”; Πουθενά!

Το λεγόμενο “erga omnes” πήγε περίπατο! Πουθενά δεν προσδιορίζεται ο χρόνος εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των Σκοπίων, ενώ Τσίπρας και Κοτζιάς αποδέχθηκαν και την διατήρηση των σημερινών ακρωνυμίων της χώρας ΜΚ και ΜΚD, δηλαδή σκέτο Makedonia!

Συμφώνησαν να συσταθεί επιτροπή η οποία θα εξετάσει τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας και των δύο χωρών, ώστε να αρθούν αλυτρωτικές αναφορές! Δεν θα εξετασθεί μόνον η ιστορία των Σκοπίων, αλλά και της Ελλάδας! Πρωτάκουστο! Θα ελεγχθεί και η Ελλάδα για πιθανή αλυτρωτική προπαγάνδα; Μήπως και ο Μακεδονικός Αγώνας θα χαρακτηριστεί ως εθνικιστική έξαρση των Ελλήνων; Πόσο πιο χαμηλά μπορείτε να πέσετε…

Η συμφωνία αναφέρει ότι κάθε χώρα θα ερμηνεύει τον όρο Μακεδονία και Μακεδόνας κατά βούληση! Δεν σημαίνει τίποτα ότι οι Σκοπιανοί αποκηρύσσουντην όποια σχέση τους με την αρχαία Ελλάδα, γιατί οι ίδιοι ισχυρίζονται ψευδώς ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες και δεν είχαν καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Τι θα τους εμποδίσει να συνεχίσουν να διαδίδουν τα ιστορικά ψεύδη περί “Μακεδονικού Έθνους” που υπερασπίζονται έως σήμερα;

Μπορεί  ο κ.Τσίπρας να διαφωνεί ότι η Μακεδονία είναι μία και ότι η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική… Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένουν να αποκαλούν τα Σκόπια “Μακεδονία”… Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, όμως, διαφωνεί με αυτή την συμφωνία! Είναι απέναντι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και της Ιστορίας μας!

Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ακυρώσουμε αυτή την επαίσχυντη συμφωνία. Αυτό επιτάσσει η εθνική συνείδηση, πάνω και πέρα από κόμματα και παρατάξεις!

Καλούμε τον Αλέξη Τσίπρα να μην υπογράψει αυτή την κάκιστη συμφωνία επί ζημία των εθνικών συμφερόντων μας! Αν δεν το κάνει τον διαβεβαιώνουμε ότι θα μας βρει απέναντί του… Στην Βουλή, στις πλατείες, στα συλλαλητήρια, στους αγώνες για τα δίκαια της Μακεδονίας!»