Κύκλοι της ΝΔ συγκλίνουν για το «χρίσμα» του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Μάκη Κυριζίδη

Κύκλοι της ΝΔ συγκλίνουν για το «χρίσμα» του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Μάκη Κυριζίδη

Το Reportplus.gr το είχε γράψει πριν λίγες μέρες και επιβεβαιώνεται σήμερα: Πράγματι  έγινε δημοσκόπηση από αθηναϊκή εταιρία για το δήμο Θεσσαλονίκης αι έβγαλε πλούσια ευρήματα που ξεσήκωσαν συζητήσεις.

Αντίθετα με κάποιους που λένε το αντίθετο η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η πρώτη και μοναδική έβγαλε τεραστία πτώση της δημοτικότητας του δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη απόρροια των γνωστών του θέσεων και πράξεων (Μακεδονικό, Εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η Πρωτοβουλία κ.α.)

Από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία, αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει αναποφάσιστη στο θέμα της επιλογής του «εκλεκτού». Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη πιέζουν ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποφασίσει γρήγορα για τον «εκλεκτό» για τη δημαρχεία της Θεσσαλονίκης. Τονίζουν ότι είναι ανάγκη να  αποφασισει γρήγορα καθώς αυτή η εκκρεμότητα δεν κάνει καλό στο κόμμα.

Μια απόφαση που μάλλον δεν είναι και δύσκολη, αφού η δημοσκόπηση δείχνει σαφές προβάδισμα μεταξύ των ενδιαφερόμενων, του δικηγόρου Εφραιμ (Μακη) Κυριζιδη ο  όποιος ανακοινώσε πριν λίγο καιρό την πρόθεση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Φαίνεται ότι η πρόταση του προχωρεί αφού έχει ανακοινώσει πως τον Οκτώβριο θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του και ένα μεγάλο μέρος των συνεργατών του.

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι ο Μάκης Κυριζίδης είναι μια λύση για τη Νέα Δημοκρατία αφού είναι μια πρόταση ενός νέου άφθαρτου αλλά κυρίως αυτοδιοικήτου νέου με σημαντικές επιτυχίες στο δημοτικό συμβούλιο τα τελευταία χρόνια.

Κ.Μ.