Κόδρα: Βόλτα και άθληση ανάμεσα σε σκουπίδια και μπάζα εν μέσω lockdown

Κόδρα: Βόλτα και άθληση ανάμεσα σε σκουπίδια και μπάζα εν μέσω lockdown

Εν μέσω lockdown εκατοντάδες πολίτες επέλεξαν να κάνουν τη βόλτα τους ή να αθληθούν σε έναν από πιο εμβληματικούς αλλά και αναξιοποίητους χώρους της Θεσσαλονίκης το πρώην στρατόπεδο Κόδρα στη Καλαμαριά και βρέθηκαν ανάμεσα σε μπάζα και σκουπίδια!

Η έκταση των 500 και πλέον στρεμμάτων βρίσκεται στο Μικρό Έμβολο (Καραμπουρνάκι) στη καρδιά του δήμου της Καλαμαριάς και ανήκει στο δήμο. Έτσι πολλοί ήταν εκείνοι που μαζί με τις οικογένειες τους θεώρησαν καλό να αποφύγουν ενδεχόμενο συνωστισμό στα πάρκα και στους δρόμους.

 

 

Από το πρωί πήγαν στο Κόδρα που είναι μεν ένας χώρος αναξιοποίητος αλλά προσβάσιμος μέσα στο πράσινο και βρέθηκαν αντιμέτωποι με σωρούς μπάζων και σκουπιδιών.

Ο δήμος Καλαμαριάς την περασμένη άνοιξη είχε καθαρίσει τον χώρο όμως από τότε δεν υπήρξε κάποια σχετική μέριμνα. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα πολλοί ήταν οι ασυνείδητοι που πετούσαν από μπάζα μέχρι σκουπίδια.

Παρά τις εκκλήσεις πολιτών προς τις υπηρεσίες του δήμου, όπως καταγγέλλεται δεν έγινε καμιά προσπάθεια καθαρισμού ή φύλαξης της περιοχής, ούτε τώρα που η Θεσσαλονίκη διανύει την εβδομάδα  lockdown και πολλοί πολίτες χρησιμοποιούν τον χώρο για άθληση ή απλώς για βόλτα.