Κυρ. Μητσοτάκης: “Να ξαναφέρουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα , η οποία δεν θα στηρίζεται σε ψεύτικες υποσχέσεις”

Κυρ. Μητσοτάκης: “Να ξαναφέρουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα , η οποία δεν θα στηρίζεται σε ψεύτικες υποσχέσεις”

«Να ξαναφέρουμε πίσω στις ψυχές των ανθρώπων, και ειδικά των νέων ανθρώπων, την αισιοδοξία και την ελπίδα. Αλλά μια ελπίδα η οποία δεν θα στηρίζεται σε ψεύτικες υποσχέσεις. Μια ελπίδα η οποία θα στηρίζεται στο ρεαλισμό, τον πραγματισμό, τη σκληρή δουλειά, το σχέδιο, το πρόγραμμα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κατοίκους της Αμαλιάδας Ηλείας.

Ο κ. Μητσοτάκης που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη σε νομούς της Πελοποννήσου, έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θερμότητα από κατοίκους των χωριών που επισκέφθηκε στους οποίος τόνισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει ψεύτικες  υποσχέσεις και επισήμανε χαρακτηριστικά  «ότι σας πούμε από τώρα μέχρι τις εκλογές, θα είναι μελετημένο, κοστολογημένο και θα το κάνουμε πράξη. Και είμαι σίγουρος ότι με τη δική σας στήριξη και με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει μια μεγάλη πολιτική νίκη στις επόμενες εκλογές, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τον τόπο από αυτό το αδιέξοδο, να τον οδηγήσουμε και πάλι στην ελπίδα».

Οι κάτοικοι των χωριών του μίλησαν για τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά, αλλά και τα προβλήματα που τους έχει προκαλέσει η υψηλή φορολόγηση και όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «με ρώτησε κάποιος αν θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Του απάντησα: Άλλος σου είπε ότι θα σου καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Εγώ δεν θα σου πω ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Θα σου πω ότι θα τον μειώσω κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια».

Ο κ. Μητσοτάκης στο χωριό Βάρδα κατά τη συνομιλία του με τους κατοίκους τόνισε ότι η «εικόνα την οποία αντίκρισα, δεν είναι μια εικόνα διαφορετική από αυτήν που βλέπω σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στον εμπορικό κόσμο. Μαγαζιά εξαιρετικά πιεσμένα, μείωση του τζίρου, γιατί υπάρχει μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων πολιτών και υπερβολικές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις. Αυτή είναι μία εικόνα την οποία την βλέπουμε, δυστυχώς, σε όλη τη χώρα». Η ΝΔ πρόσθεσε, λέει ότι «το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών μπορεί κατ’ αρχάς να ενισχυθεί μόνο μέσα από μια στοχευμένη πολιτική μείωσης φόρων και εισφορών. Μείωση στον ΕΝΦΙΑ, στη φορολογία εισοδήματος και στις επιχειρήσεις, για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι στηρίζουμε την  πραγματικά υγιή επιχειρηματικότητα». Μάλιστα, τόνισε ότι «έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο που το ονομάζουμε «δεύτερη ευκαιρία».

Ένας άλλος σταθμός της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη ήταν το Κουρτέσι όπου επισκέφθηκε θερμοκήπιο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες οι οποίοι και του ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος σήμερα.