Κυρ. Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση να σταματήσει να επιδίδεται σε μυστική διπλωματία στο θέμα της ονομασίας»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση να σταματήσει να επιδίδεται σε μυστική διπλωματία στο θέμα της ονομασίας»

Με αφορμή τις συνομιλίες που έχουν έχει ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση με την κυβέρνηση της πΓΔΜ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την κάλεσε να ενημερώσει υπεύθυνα την αντιπολίτευση και να σταματήσει τη μυστική διπλωματία.

Οι πολιτική αυτή, τόνισε, δεν ευνοεί την εθνική συνεννόηση και συναίνεση που είναι απαραίτητη για ην αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού εθνικού θέματος.

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:
«Στην περιοδεία μου στην Πιερία και την Πέλλα, εδώ από τα βορειότερα σύνορα της χώρας, θέλω να καλέσω την Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να ενημερώσει υπεύθυνα την Αντιπολίτευση για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και να σταματήσει, επιτέλους, να επιδίδεται σε μυστική διπλωματία.

Ζητώ επίσης από την Κυβέρνηση να σταματήσει να διχάζει τους Έλληνες. Και να σταματήσει να ταυτίζει ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με την άκρα δεξιά. Οι πολιτικές αυτές δεν ευνοούν την εθνική συνεννόηση και την εθνική συναίνεση, που τόσο απαραίτητη είναι για να αντιμετωπιστεί ένα κρίσιμο εθνικό θέμα».