Κυρ. Μητσοτάκης: Δέσμευση για σταθερό φορολογικό σύστημα

Κυρ. Μητσοτάκης: Δέσμευση για σταθερό φορολογικό σύστημα

Ο κύκλος της λιτότητας θα έπρεπε να είχε κλείσει πριν από τρία χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «είχαμε την άνοδο στην εξουσία μιας κυβέρνησης που παρέτεινε αναίτια την κρίση με αποτέλεσμα να πληρώνουμε ακόμη τις συνέπειες όσων έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Σε συνάντησή του με φοιτητές του Stanford, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «η άνοδος του λαϊκισμού στην Ελλάδα συνέβη νωρίτερα σε σχέση με άλλες χώρες».

Remaining Time-0:58

Fullscreen

Unmute

«Σταθερό φορολογικό σύστημα για τουλάχιστον πέντε χρόνια»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε ως προτεραιότητα του κόμματός του ένα σταθερό φορολογικό σύστημα για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών. «Θα αντιμετωπίσουμε γραφειοκρατικά εμπόδια που κάνουν τη ζωή των επενδυτών πολύ δύσκολη. Την ίδια στιγμή, θα ξεμπλοκάρουμε ορισμένες από τις πολύ μεγάλες επενδύσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα», τόνισε.

Όπως συμπλήρωσε, τους πρώτους έξι με 12 μήνες διακυβέρνησής του, πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα. «Αυτό θα μας δώσει χρόνο για να αντιμετωπίσουμε τις βαθύτερες και πιο περίπλοκες θεσμικές μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε.

«Προσέλκυση επενδύσεων – δημιουργία θέσεων εργασίας – μείωση φορολογικού βάρους στους εργαζομένους»

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει με σημαντική διαφορά τις επόμενες εκλογές. Στάθηκε επίσης στην ανάγκη εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα των πολιτών που συνδέονται κυρίως με την εύρεση εργασίας. «Μια γενιά ταλαντούχων νέων φεύγει από τη χώρα, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Θα επιστρέψουν μόνο εάν τους προσφέρουμε πραγματικές ευκαιρίες δουλειάς», τόνισε και επανέλαβε ότι η πολιτική ατζέντα της Ν.Δ. επικεντρώνεται στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, σημείωσε εκ νέου πως το κόμμα του επιθυμεί να μειώσει το φορολογικό βάρος στους εργαζόμενους, τους συντελεστές φορολόγησης, αλλά και τις εισφορές. Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση πως «έχει υπερφορολογήσει την παραγωγική οικονομία για να δημιουργήσει ένα πλεόνασμα, που επιστρέφει μέσω επιδομάτων κυρίως σε αυτούς που θεωρεί εκλογική της πελατεία».

«Όσο πιο ισχυρή η Ν.Δ. την επόμενη των εκλογών, τόσο πιο σταθερή η επόμενη κυβέρνηση»

Για τη δημόσια διοίκηση, είπε πως παραμένει αναποτελεσματική και τόνισε πως απαιτείται μια διαδικασία ανασχεδιασμού μαζικής κλίμακας, με άξονες τους ανθρώπους, τις διαδικασίες, τις ικανότητες και την τεχνολογία. «Χρειαζόμαστε περισσότερη αξιοκρατία, ειδικά όταν επιλέγουμε τους επικεφαλής τομέων σε δημόσιες υπηρεσίες», υπογράμμισε, ενώ στάθηκε στην ανάγκη επίτευξης της καλύτερης δυνατής συνεργασίας ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «όσο πιο ισχυρό είναι το κόμμα μας την επόμενη των εκλογών, τόσο πιο σταθερή θα είναι η επόμενη κυβέρνηση» και τόνισε ότι «θέλουμε αναθεώρηση του Συντάγματος για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό είναι ευθυγραμμισμένο με τις προτεραιότητες της χώρας». Όπως συμπλήρωσε, μετά από τις επόμενες εκλογές, οι επενδυτές θα αξιολογήσουν εάν η Ελλάδα διαθέτει μια ισχυρή κυβέρνηση, αποφασισμένη να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ