Κυριάκος Μητσοτάκης: “Τώρα είναι ώρα ενότητας και αλληλεγγύης”

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Τώρα είναι ώρα ενότητας και αλληλεγγύης”

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προέβη το πρωί σε δήλωση για την τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα. Μίλησε για μια ανείπωτη τραγωδία. Εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και τη στήριξή του. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνδρομή των αντρών και των γυναικών της Πυροσβεστικής καθώς και των εθελοντών που έσωσαν ανθρώπινες ζωές αγνοώντας κάθε προσωπικό κίνδυνο.

Μίλησε για τις αδυναμίες του ελληνικού κράτους σε μια μέρα – επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Και τέλος είπε πως δεν είναι ώρα τώρα για απόδοση ευθυνών αλλά πως τώρα είναι η ώρα της ενότητας και της αλληλεγγύης.

Πιο συγκεκριμένα η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία.

Ο πόνος είναι μεγάλος. Οι εικόνες οικογενειών που έφυγαν από τη ζωή αγκαλιασμένες συγκλονίζουν τον καθέναν από εμάς.

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων. Αυτήν την ώρα όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Θέλω ακόμη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής, αλλά και τους εθελοντές που, αγνοώντας κάθε προσωπικό κίνδυνο, έσωσαν ανθρώπινες ζωές.

Ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η διαπίστωση είναι θλιβερή: Το ελληνικό κράτος αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του.
Σήμερα, όμως, δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών. Την ώρα που η χώρα πενθεί, δεν έχει νόημα καμία αντιπαράθεση.

Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη.  Ας αναλογιστούμε μόνο σιωπηλά ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα εύκολα λόγια στα δύσκολα έργα».