Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πιστεύω ότι το 2018 θα είναι μια χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πιστεύω ότι το 2018 θα είναι μια χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής»

«Πιστεύω ότι το 2018 θα είναι μια χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής και αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο από τη σημερινή κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από την Βροντού Πιερίας  πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του σε νομούς της κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Μητστοτάκης, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεψαν την προσγείωση του αεροπλάνου που τον μετέφερε στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε οδικώς από Αθήνα για να πραγματοποιήσει την περιοδεία του στην Πιερία και την Πέλλα και απευθυνόμενος στους κατοίκους της Βροντού επισήμανε πως επέλεξε «αντί να μείνω στο γραφείο μου να κάνω αυτό το οποίο ξέρω να κάνω καλά και έκανα καλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας για να εκλεγώ Πρόεδρος, να είμαι κοντά στον κόσμο, να σας σφίξω το χέρι, να σας ευχηθώ από καρδιάς να έχετε μια καλή χρονιά. Και να ξέρετε, φίλες και φίλοι, ότι μπορείτε να με εμπιστευτείτε. Και μπορείτε να εμπιστευτείτε αυτή τη μεγάλη Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, να βγάλει τον τόπο από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει»

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «το 2018 να είναι μια χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Διότι μετά από 8 χρόνια κρίσης, όλες και όλοι γνωρίζουμε μια απλή αλήθεια: Ότι αξίζουμε καλύτερα. Αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο από τη σημερινή Κυβέρνηση». Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως « αξίζουμε, μια ηγεσία η οποία δεν θα λέει ψέματα. Η οποία θα εξηγεί στους πολίτες, με ειλικρίνεια και με απλά λόγια, ότι ναι υπάρχει ένας καλύτερος δρόμος για εμάς και για τα παιδιά μας. Και, εφόσον τον βαδίσουμε όλοι μαζί με συνέπεια, με πίστη στις δυνατότητές μας, μπορούμε να ελπίζουμε σε πολύ καλύτερες μέρες».

Ο κ. Μητσοτάκης αφού υποστήριξε ότι το μήνυμα αισιοδοξίας και μήνυμα ενότητας, θα το μεταφέρουμε εγώ και οι συνεργάτες μου, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας» επιτέθηκε εμμέσως στον πρωθυπουργό λέγοντας «άλλοι είναι αυτοί οι οποίοι σήμερα, εγκλωβισμένοι μέσα στα ψέματά τους και μέσα στο λαϊκισμό τους, δε μπορούν να βγουν και να κυκλοφορήσουν στον κόσμο. Ματώνει η αριστερή τους συνείδηση, αλλά ψηφίζουν τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα. Όπως κάνουν και τώρα με το πολυνομοσχέδιο το οποίο και αυτό καταργεί επιδόματα και είναι άλλη μια απόδειξη της τραγικής στροφής την οποία έχει κάνει αυτό το κυβερνητικό μόρφωμα το οποίο, δυστυχώς, κυβερνά τη χώρα».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την περιοδεία του από την Κατερίνη, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της πόλης και να ακούσει τα προβλήματά τους «Ξέρουμε», τόνισε «να κάνουμε αγώνα, πάμε πόρτα – πόρτα, χωριό – χωριό, πόλη – πόλη. Δεν θα σας διαψεύσω. Η πραγματική ανάκαμψη θα έρθει όταν θα έρθει η πολιτική αλλαγή».Ένας νέος γιατρός ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη ότι το 80% των συμφοιτητών του είναι στο εξωτερικό και πρόσθεσε: «Είσαι η ελπίδα μας, να τα καταφέρεις». «Θα τα καταφέρω», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θα μείνετε όλοι εδώ και θα επιστρέψουν και οι άλλοι από το εξωτερικό. Θέλω η νέα γενιά να ακούσει το πρόγραμμά μας και αυτά που θέλουμε για τη νέα γενιά. Ένα νέος πρωθυπουργός διέψευσε τις ελπίδες των νέων ανθρώπων. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Μόνο με το δικό μας σχέδιο θα έρθει η ανάπτυξη και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης. Η Κυβέρνηση αυτή δοκιμάστηκε δυο φορές και διέψευσε όσους την πίστεψαν».


Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε επίσης, την Καρίτσα, όπου – συζητώντας με τους κατοίκους – αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες σχέσεις και τους στενούς δεσμούς που έχουν οι Κρητικοί με τους Μακεδόνες. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι ο παππούς του, ως επικεφαλής του σώματος Κρητών εθελοντών, πήρε μέρος στην πιο αιματηρή μάχη, της Σιάτιστας, την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων.

Ακολούθως, μετέβη στη Λεπτοκαρυά και στο Λιτόχωρο, όπου είχε την ευκαιρία μαζί, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, να συνομιλήσει σε καφέ της περιοχής με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατοίκους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο θέμα των Σκοπίων, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κ. Τσίπρα, του κ. Καμμένου και του κ. Κοτζιά.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην ανάγκη επικοινωνιακής προβολής και τουριστικής αξιοποίησης του Ολύμπου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Όλυμπος θα πρέπει να γίνει προορισμός για όλους τους ορειβάτες παγκοσμίως, όπως έχει γίνει για τους μαραθωνοδρόμους η διαδρομή Μαραθώνας – Αθήνα