Κυριάκος Μητσοτάκης: “Έχουμε στόχο να ενώσουμε το λαό…βλέπουμε μόνο συνοδοιπόρους και όχι ταξικούς εχθρούς”

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Έχουμε στόχο να ενώσουμε το λαό…βλέπουμε μόνο συνοδοιπόρους και όχι ταξικούς εχθρούς”

Μήνυμα με νίκης και ενότητας έστειλε από το βήμα του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία με την οποία άνοιξαν οι εργασίες της διήμερης κομματικής εκδήλωσης.

Βλέπουμε μόνο συνοδοιπόρους και όχι ταξικούς εχθρούς” υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας τις εργασίες του 11ου συνεδρίου της ΝΔ. “Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα, με την ανικανότητα, με τη φαυλότητα των σημερινών κυβερνώντων” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και έθεσε ως στόχο του συνεδρίου της ΝΔ “να αποδείξουμε και στους πιο καχύποπτους ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα”.

Έχουμε στόχο να ενώσουμε το λαό επισήμανε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή που όπως είπε έφερε τη ΝΔ στην εξουσία έπειτα από 11 χρόνια, στον Αντώνη Σαμαρά που όπως είπε μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στον Αντώνη Σαμαρά. “O Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αγωνιστής της παράταξης, κράτησε τη ΝΔ στα δύσκολα, είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Όλοι μαζί στέλνουμε μήνυμα ενότητας μαχητικότητας. Τους ευχαριστώ ιδιαίτερα και τους τρεις”, τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε άνοιγμα στη Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη οι οποίοι δίνουν το παρών στην έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ.

“Αγαπητή Φώφη Γεννηματά που σε λίγο θα βρεθείς μαζί μας” ήταν η ακριβής διατύπωση του προέδρου της ΝΔ ο οποίος συνέχισε: “Η εθνική ανάγκη της αντιμετώπισης της κρίσης μας έφερε δίπλα-δίπλα συμμάχους”.

“Γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να δρομολογήσει την έξοδο από την κρίση. Βάλαμε την πατρίδα πάνω από τα κόμματα ως υπεύθυνοι, ως πατριώτες πολιτικοί” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλλει στην νέα πολιτική πραγματικότητα.

Απευθυνόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι πολύ συχνά οι διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του Ποταμιού είναι «δυσδιάκριτες».

“Το ρολόι των εκλογών χτυπάει αντίστροφα για να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος” έκλεισε την εισαγωγική ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.

“Τα ψέματα, η ανικανότητα και η αλαζονεία της χειρότερης κυβέρνησης που έχει βιώσει η χώρα, δηλητηρίασαν το δημόσιο βίο και δίχασαν τους πολίτες. Έχουμε χρέος να ενώσουμε το λαό, να μιλήσουμε σε όλους τους Έλληνες. Με θάρρος και αποφασιστικότητα μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Οι επόμενες εκλογές δεν είναι για τις καρέκλες, είναι για τους πολίτες. Αυτό θα έκανε και ο ιδρυτής μας”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

“Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε στην ανέχεια. Αξίζουμε το καλύτερο και θα διεκδικήσουμε το μέλλον με μπροστάρη τη ΝΔ  η αλλαγή έρχεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και σ’ αυτό συμφωνούν η Φώφη και ο Σταύρος. Ο κ. Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία. Του δόθηκε δύο φορές η ευκαιρία να κυβερνήσει και απέτυχε οικτρά”, πρόσθεσε.

“Ο αγώνας όμως -και ξέρω ότι μιλάω σε δοκιμασμένα και μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη- ο αγώνας για τις εκλογές δεν θα είναι εύκολος. Απέναντί μας έχουμε ένα καθεστώς, αλλά ακόμη αντέχουμε και τη χειρότερη λάσπη της κυβέρνησής του”, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Αλλά η μεγάλη πρόκληση είναι άλλη: να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε αλλάξει και να μας εμπιστευθούν ότι θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Το συνέδριο αυτό είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Στέλνει μήνυμα ελπίδας, είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα με συνεκτικό σχέδιο και κατάλληλους ανθρώπους”, ανέφερε.

Πηγή: newpost