Κυρίτσης για συλλαλητήρια: «Όταν παίρνουν το πάνω χέρι οι εθνικιστές έχουμε εθνικές τραγωδίες»

Κυρίτσης για συλλαλητήρια: «Όταν παίρνουν το πάνω χέρι οι εθνικιστές έχουμε εθνικές τραγωδίες»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, εξέφρασε την άποψη ότι «κάθε φορά που παίρνουν το πάνω χέρι οι εθνικιστές έχουμε εθνικές τραγωδίες», σχετικά με τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σήμερα σε 24 πόλεις της Ελλάδας.

«Σας θυμίζω το 1922, τη Χούντα και το ξεπούλημα της Κύπρου. Όταν βλέπω διάφορους να τυλίγονται με τη σημαία φοβάμαι ήττες» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Κάθε φορά που βλέπω τέτοια πράγματα φοβάμαι γιατί η ιστορία είναι πικρή, ζωντανή και επικίνδυνη» συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι «κεφαλαιώδους σημασία να λυθεί Σκοπιανό γιατί στα βόρειά μας θέλουμε μια χώρα φιλική, και όχι άθυρμα άλλων δυνάμεων».

Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας και τις προβλέψεις-σοκ του μεσοπρόθεσμου για πλεονάσματα 5,19% το 2022 ο κ. Κυρίτσης εκτίμησε ότι «τα πράγματα πάνε καλύτερα από ό,τι τα περίμενα εγώ τουλάχιστον».

Μιλώντας ειδικά για τις συντάξεις σημείωσε ότι «υπάρχουν τα επιχειρήματα ανεξαρτήτως της στάσης του ΔΝΤ που να εξουδετερώνουν με χαρτί και με μολύβι τους λόγους μείωσης. Από ό,τι καταλαβαίνω υπάρχει ευήκοον ους για διαπραγμάτευση». «Το να μη μειώσεις τις συντάξεις με βάση την πορεία της οικονομίας είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί χωρίς άλλου είδους παρέμβαση. Χρειάζεται να επαναδιαπραγματευούμε το θέμα αυτό» κατέληξε ο κ. Κυρίτσης.