Κυρίζογλου: Ζήτησε κονδύλια για τον ΟΑΣΘ

Κυρίζογλου: Ζήτησε κονδύλια για τον ΟΑΣΘ

“Οι πολίτες θα πρέπει να απολαμβάνουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης” τόνισε, σήμερα, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ που ασχολήθηκε με τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ. “Η κυβέρνηση κρατικοποίησε τον ΟΑΣΘ, τα λεωφορεία που διατίθενται σήμερα στον Νομό είναι λιγότερα από πριν, οι καθυστερήσεις είναι μεγαλύτερες και οι πολίτες διαμαρτύρονται” επισήμανε και χαρακτήρισε τη σχετική τροπολογία ως “ομολογία αποτυχίας του όλου εγχειρήματος”. “Εκτιμώ πως δεν θα οδηγήσει η τροπολογία σε καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού” τόνισε και ζήτησε να διατεθούν κονδύλια για τη συντήρηση των υφιστάμενων οχημάτων και την αγορά νέων.
Στη συνεδρίαση παρέστη ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης, ο οποίος ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΠΕΔ – ΚΜ για το θέμα. Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις πως διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και ανέφερε ότι “σύμφωνα με την τροπολογία, υπάρχει η δυνατότητα να δίνεται η συγκοινωνία στην ΚΤΕΛ ΑΕ, στους δήμους α΄ και β΄ βαθμού και σε όποιον ειδικό μεταφορέα”.
“Προκαλείται τεράστιο πρόβλημα αν πειράξουν έστω και μια γραμμή από τη σημερινή δημόσια συγκοινωνία” τόνισε και πρόσθεσε: “αυτό που μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει είναι να καθίσουμε κάτω, να σκεφτούμε, να γίνει μια ανάταξη, αναδιάρθρωση της σημερινής συγκοινωνίας και η μεγάλη αναδιάρθρωση που πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει στην πορεία σε συνδυασμό με το Μετρό”.