Κυνική ομολογία του Μποζντάγ: «Η MIT απήγαγε 80 άτομα από 18 χώρες» (Video)

Κυνική ομολογία του Μποζντάγ: «Η MIT απήγαγε 80 άτομα από 18 χώρες» (Video)

Κυνική ομολογία του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Τουρκίας, ότι η χώρα του προβαίνει σε απαγωγές ατόμων απ΄ όλο τον κόσμο, σε τηλεοπτική εκπομπή, έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων.

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ αποκάλυψε ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ έχει απλώσει τα «δίχτυα» της σε πολλές χώρες αφού όπως φαίνεται Τούρκοι πράκτορες έχουν «συλλάβει» 80 άτομα που φέρονται να σχετίζονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν και τους έχουν μεταφέρει στην Τουρκία, ενώ προανήγγειλε πως οι επιχειρήσεις σε ξένες χώρες θα συνεχιστούν.

Η επιχείρηση με την απαγωγή από το Κόσοβο έξι ατόμων από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες φαίνεται ότι είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνη στη δράση της MIT.

Όπως είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας σε συνέντευξή του οι Τούρκοι πράκτορες απήγαγαν ως τώρα 80 άτομα από 18 διαφορετικές χώρες.

«H ΜΙΤ έχει ως αποστολή τη συλλογή πληροφοριών. Δώσαμε στην MIT την αρμοδιότητα να διεξάγει επιχειρήσεις και στο εξωτερικό. Η ΜΙΤ μπορεί ακόμα να διεξάγει επιχειρησιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. (…) Εδώ βλέπουμε την επιτυχία της ΜΙΤ, συγκέντρωσε 80 γκιουλενιστές σε 18 χώρες», σημείωσε.