Κρούσματα ιλαράς στον «Ευαγγελισμό»-Πρόεδρος εργαζομένων: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

Κρούσματα ιλαράς στον «Ευαγγελισμό»-Πρόεδρος εργαζομένων: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

Πέντε εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, νόσησαν από ιλαρά, επιβεβαίωσε σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Όπως είπε ο Ηλίας Σιώρας, «πέντε συνάδελφοι, τέσσερις γιατροί κι ένας τεχνολόγος» έχουν νοσήσει, ενώ μία εξ αυτών νοσηλεύεται με επιπλοκές πνευμονίας.

Ο ίδιος προειδοποίησε όσους έχουν γεννηθεί μετά το 1975 και έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, να σπεύσουν να κάνουν και τη δεύτερη.

Ερωτηθείς για την εξέταση των αντισωμάτων, μέσω της οποίας μπορεί να διαπιστωθεί αν έχει γίνει ή όχι ο απαραίτητος εμβολιασμός, απάντησε ότι η εξέταση αυτή δεν αποτελεί πανάκεια και προέτρεψε την παραπάνω ηλικιακή κατηγορία να κάνει μία δόση του εμβολίου ακόμα, καθώς ακόμα και στην περίπτωση που έχει γίνει δεν υπάρχει επιβάρυνση στον οργανισμό αν ξαναγίνει, ενώ αν δεν έχει γίνει το ίδιο το άτομο μπαίνει σε κίνδυνο.

Επιπλέον, όπως είπε, «πολλά νοσοκομεία δεν έχουν τα αντιδραστήρια» για να πραγματοποιήσουν την εξέταση αυτήν.

Ο Ηλίας Σιώρας σχολίασε ότι παρά το ότι είναι γνωστό πως υπάρχει έξαρση της ιλαράς εδώ και μήνες, δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση και ήταν αυτό ακριβώς που ζήτησε από την Πολιτεία: σωστή ενημέρωση και επάρκεια του εμβολίου.

euro2day.gr