Κρεμλίνο: Δεν ξεκίνησε η Μόσχα διπλωματικό πόλεμο

Κρεμλίνο: Δεν ξεκίνησε η Μόσχα διπλωματικό πόλεμο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξακολουθεί να επιθυμεί την ανάπτυξη καλών σχέσεων με όλες τις χώρες, περιλαμβάνομένων των ΗΠΑ, παρά την απόφαση της Μόσχας να απελάσει 60 Αμερικανούς διπλωμάτες ως αντίποινα για την αντίστοιχη κίνηση της Ουάσινγκτον, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία ανακοίνωσε ότι η απόφαση της Μόσχας αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη διπλωματία.
«Δεν είναι η Ρωσία αυτή που ξεκίνησε διπλωματικό πόλεμο», τόνισε ο Πεσκόφ. «Η Ρωσία αναγκάστηκε να λάβει μέτρα ως απάντηση στις μη φιλικές και παράνομες ενέργειες της Ουάσινγκτον», πρόσθεσε.
Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι η Μόσχα εξετάζει την απόφαση κάποιων παρόχων δορυφορικών και ψηφιακών καναλιών να σταματήσουν τη μετάδοση του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT στην Ουάσινγκτον, καταγγέλλοντας ότι μοιάζει παράνομη και μεροληπτική.
Στις αρχές της εβδομάδας οι ΗΠΑ απέλασαν 60 Ρώσους διπλωμάτες, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Βρετανία που υποστηρίζει ότι η Μόσχα ευθύνεται για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι.
Για τις υπόλοιπες χώρες που έχουν απελάσει Ρώσους διπλωμάτες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε χθες Πέμπτη ότι η απάντηση της Μόσχας «θα είναι για όλες αντίστοιχη σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προσώπων που θα φύγουν από τη Ρωσία».
Συνολικά, περισσότεροι από 140 Ρώσοι διπλωμάτες από χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, την Ουκρανία και την Αυστραλία, απελάθηκαν τις τελευταίες ημέρες.