Κρατούσαν αιχμάλωτους 50 αλλοδαπούς στη Νέα Απολλωνία

Κρατούσαν αιχμάλωτους 50 αλλοδαπούς στη Νέα Απολλωνία

50 άτομα, από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές κρατούσαν σε εγκαταλειπόμενο κτίριο στη Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης, δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του  Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Οι δύο Πακιστανοί κατακρατούνταν αιχμάλωτα τα 50 άτομα μέχρι συγγενικά τους πρόσωπα να αποστείλουν χρήματα προκειμένου να τα παραδώσουν στο κύκλωμα και να αφεθούν ελεύθεροι

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του και η ενδελεχής διερεύνηση πληροφοριών, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο ατόμων. Πρόκειται για αλλοδαπούς άντρες ηλικίας 29 και 30 ετών, από το Πακιστάν, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης – Συμμορία, της Εκβίασης, της  Αρπαγής, της Μεταφοράς – προώθησης παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και της παροχής καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εντοπίσθηκε το σύμπλεγμα εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Απολλωνίας, σ’ ένα από τα οποία κρατούνταν παράνομα πενήντα 50 αλλοδαποί, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και οι δύο δράστες.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί κατέβαλαν μέσω συγγενών τους χρηματικά ποσά για την παράνομη μεταφορά τους από την Τουρκία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα, τα οποία θα παρέδιδαν στο κύκλωμα για την απελευθέρωσή τους.