Κρατείται ένας ύποπτος σχετικά με τη δολοφονία της Μαρίνοβα

Κρατείται ένας ύποπτος σχετικά με τη δολοφονία της Μαρίνοβα

Η βουλγαρική αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο σε σχέση με τη δολοφονία της ερευνητικής δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε ένα πάρκο στη γενέτειρά της Ρούσε πριν από τέσσερις ημέρες, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς κυβερνητική πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

«Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένας ύποπτος ο οποίος κρατείται», είπε η πηγή αυτή, που δεν θέλησε να επεκταθεί.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία και είπε πως το υπουργείο μπορεί να εκδώσει ανακοίνωση αργότερα σήμερα.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο άντρας που κρατείται είναι ένας Ρουμάνος που φέρει διαβατήριο Μολδαβίας.

Υπενθυμίζεται πως το άψυχο σώμα της Μαρίνοβα βρέθηκε σε ένα πάρκο στη βόρεια πόλη της Βουλγαρίας, το Ρούσε,  κοντά στον ποταμό Δούναβη.

Χτες, Δευτέρα, εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της χώρας η οποία, όπως αναφέρει το BBC, θεωρείται ως η χειρότερη αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου στην ΕΕ.

Ο γενικός εισαγγελέας του Ρούσε, Γκεόργκι Γκεοργκίεφ είπε πως η Μαρίνοβα έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, πως πέθανε από ασφυξία και πως το κινητό, τα κλειδιά του αυτοκινήτου της, τα γυαλιά και μέρος των ρούχων της έλειπαν.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν η δολοφονία της Μαρίνοβα σχετίζεται με τη δουλειά της στο τοπικό κανάλι.

Η 30χρονη γυναίκα εργαζόταν ως παρουσιάστρια σε εκπομπή τοπικών θεμάτων. Στο πρώτο επεισόδιο της εκπομπής δυο ερευνητικοί δημοσιογράφοι ανέφεραν την περίπτωση διαφθοράς σε ευρωκονδύλια που ενέπλεκαν επιχειρηματίες και πολιτικούς. Οι Άτιλα Μπίρο και Ντίμιταρ Στογιάνοφ συνελήφθησαν τον Σεπτέμβριο ενώ ερευνούσαν την υπόθεση.

Το Ασοσιέιτεντ Πρες ανέφερε πως οι εισαγγελείς χτες ξεκίνησαν έρευνα σχετική με τη διαφθορά. Υπενθυμίζεται πως η Μαρίνοβα είναι ο τρίτος δημοσιογράφος που σκοτώνεται στην ΕΕ μέσα σε έναν χρόνο, ο τέταρτος από την αρχή του 2017.