Κρήτη: Βρέφος από το Αφρίν πέθανε από σπάνια μορφή λευχαιμίας

Κρήτη: Βρέφος από το Αφρίν πέθανε από σπάνια μορφή λευχαιμίας

Ένα κοριτσάκι 8 μηνών από το Αφρίν της Συρίας άφησε την τελευταία του πνοή χθες, Τετάρτη, σε νοσοκομείο της Κρήτης, όπου είχε εγκατασταθεί η οικογένειά της το τελευταίο διάστημα.

Η μητέρα της εγκατέλειψε τη Συρία όταν ήταν ακόμη έγκυος. Αρχικά εγκαταστάθηκε στην Τουρκία, όπου γεννήθηκε η μικρή, και στη συνέχεια μετέβη στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Πριν από λίγες μέρες, όπως αναφέρει cretalive.gr, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα ανεμοβλογιάς, όμως οι γιατροί διέγνωσαν στο μωρό μία σπάνιας μορφής λευχαιμία.

Το παιδί νοσηλεύτηκε άμεσα και όπως ενημέρωσαν οι γιατροί την οικογένεια, η ασθένειά του δεν οφειλόταν σε γενετικούς λόγους, αλλά πιθανότατα σε περιβαλλοντολογικούς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι γιατροί εκτίμησαν πως η σπανιότητα και επιθετικότητα της ασθένειας ίσως να οφειλόταν στη χρήση χημικών όπλων στο Αφρίν.

Το παιδί είχε, πιθανότατα, επηρεαστεί από την περίοδο που ήταν στη μήτρα της μητέρας του και η ασθένειά του δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.cnn.gr