Κουτρουμάνης: ”Οι μειώσεις συντάξεων ξεκινούν τον Δεκέμβριο- Αφορούν τα 2/3 των συνταξιούχων”

Κουτρουμάνης: ”Οι μειώσεις συντάξεων ξεκινούν τον Δεκέμβριο- Αφορούν τα 2/3 των συνταξιούχων”

Στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, σχετικά με τις μειώσεις στις συντάξεις, ο πρώην υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στον «Θέμα 104,6», υποστήριξε ότι αυτές αφορούν τα 2/3 των συνταξιούχων.

Όπως είπε ο πρώην υπουργός, οι μειώσεις που θα ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο, αφορούν σχεδόν όλους τους συνταξιούχους του δημοσίου.

«Μιλάμε για τους συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ, για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, που είχαν πολλά χρόνια ασφάλισης… και σε αυτά τα ταμεία οι μειώσει είναι πολύ ψηλότερες του 18%», όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης.

«Η διάταξη προβλέπει, ότι θα είναι στο 18% οι μειώσεις. Είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των συνταξιούχων που θα έχουν μείωση 18%, από το 30% που λένε», σχολίασε.

Ο κ. Κουτρουμάνης, εκτίμησε ότι θα είναι περίπου 700.000 οι συνταξιούχοι που θα έχουν μειώσεις  «Οι μειώσεις θα είναι από 120 ευρώ και θα φτάνουν, έως και τα 350 ευρώ ανάλογα το ταμείο», όπως είπε.

«Θα έχουν και άλλοι συνταξιούχοι μειώσεις… επομένως θα φτάσουμε τα 2/3 των συνταξιούχων, που θα έχουν μειώσεις. Περίπου το 60 -65%» , σημείωσε χαρακτηριστικά.