Κουκουλοφόροι εισέβαλαν και τα σπάσπαν στην ΕΣΗΕΜΘ

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν και τα σπάσπαν στην ΕΣΗΕΜΘ

Μετά το TV100 οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 5.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι ομάδα περίπου 10 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα μπήκε στο κτίριο προκαλώντας φθορές σε εξοπλισμό.

Τα άτομα, που δήλωσαν ότι κάνουν παρέμβαση υπέρ των κρατούμενων στις φυλακές, κατευθύνθηκαν απευθείας στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, έριξαν υπολογιστές, μια οθόνη τηλεόρασης και χαρτιά από τα γραφεία, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές καταστροφές, ενώ πέταξαν «τρικάκια» με συνθήματα κατά των δημοσιογράφων, αντίστοιχα εκείνων που βρέθηκαν κατά τη χτεσινή επίθεση με έναν τραυματία στις εγκαταστάσεις της δημοτικής τηλεόρασης και του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης ανακοίνωση με την οποία καταδίκαζε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση στις εγκαταστάσεις των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης TV100 και FM100.

«Τέτοιες επιθέσεις στρέφονται ευθέως κατά της ελευθερίας του Τύπου, ενώ η χρήση ωμής βίας από άτομα που διαλέγουν την προστασία της ανωνυμίας για να παραστήσουν τους αυτόκλητους υπερασπιστές δικαιωμάτων είναι μακριά από κάθε αντίληψη για την έννοια της δημοκρατίας. Η ΕΣΗΕΜ-Θ θα καταγγείλει τη συγκεκριμένη επίθεση στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων» υπογραμμιζόταν στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ

Ομάδα αγνώστων με καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλε σήμερα (21/12/2017) στην ΕΣΗΕΜ-Θ γύρω στις 12 το μεσημέρι και αφού ακινητοποίησε με απειλές τους εργαζόμενους της γραμματείας που ήταν παρόντες προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε γραφεία και εξοπλισμό.

Οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν στοχευμένα στον όροφο όπου στεγάζεται η γραμματεία της Ένωσης και ζήτησαν απειλητικά από τους εργαζόμενους να μην κινηθούν επειδή θα εξελιχθεί “μια παρέμβαση υπέρ των φυλακισμένων”. Στη συνέχεια κατέστρεψαν εξοπλισμό στα γραφεία του ορόφου (υπολογιστές, τηλεόραση, φωτοτυπικά) και τράπηκαν σε φυγή.

Η βίαιη εισβολή στην ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής επίθεσης στα δημοτικά ΜΜΕ, δείχνει ότι υπάρχει οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητεί από τις αρχές να προστατεύσουν τον κόσμο της Ενημέρωσης από κάθε ανάλογη ενέργεια και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη όσους φέρουν την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Η σημερινή επίθεση, όπως και η χθεσινοβραδινή, θα αναφερθεί στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ