Κουβέλης: Η συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τα σύνορα

Κουβέλης: Η συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τα σύνορα

«Η συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τα σύνορα της χώρας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας αβάσιμα και εχθρικά όλα όσα λέει η Τουρκία στην προσπάθειά της να την αμφισβητήσει.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι η επιθετική ρητορική του τούρκου προέδρου στοχεύει στο να εισπράξει το εκλογικό αποτέλεσμα που επιδιώκει.

Περαιτέρω, χαρακτήρισε απαράδεκτη και παράνομη τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο στρατιωτικών στις φυλακές Αδριανούπολης, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα ήταν λάθος να προσδιορίσει το χρονικό σημείο απελευθέρωσής τους.

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Εpsilon, ο αναπληρωτής υπουργός διαμήνυσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν με ακεραιότητα το καθήκον και διαθέτουν την αποτρεπτική ικανότητα για να υπερασπιστούν στο ακέραιο τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, προσθέτοντας πως «οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς».

Τέλος, σχολιάζοντας τις προτάσεις της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, για τη διεξαγωγή εκλογών και για την αναθεώρηση του συντάγματος, διαπίστωσε «αναντιστοιχία» στις σχετικές δηλώσεις της. in.gr