Κορωνοϊός: Προετοιμάζονται για διακομιδές ασθενών – Εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη η διοίκηση του ΕΚΑΒ

Κορωνοϊός: Προετοιμάζονται για διακομιδές ασθενών – Εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη η διοίκηση του ΕΚΑΒ

Η ασφυκτική κατάσταση στις ΜΕΘ Covid των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης οδηγεί όπως είχε προαναγγελθεί σε διακομιδές ασθενών σε άλλους νομούς όπου υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια, γι αυτό το λόγο φτάνει στη Θεσσαλονίκη εσπευσμένα η διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά τη λήξη της εφημερίας του σήμερα στο ΑΧΕΠΑ έμειναν μόνο τέσσερις ελεύθερες θέσεις στην εντατική για covid.

Κατόπιν της συνεχιζόμενης αυξανόμενης καταγραφής θετικών κρουσμάτων Covid-19 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, μεταβαίνει αύριο (4/11) εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Νίκος Παπαευσταθίου και ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Αθήνας κος Δημήτρης Πύρρος.

Η απόφαση για τη μετάβασή τους στη Θεσσαλονίκη ελήφθη για λόγους επιχειρησιακούς αλλά και γιατί οι διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ είναι σε καραντίνα.

Στόχος της επίσκεψής τους είναι  ο πλήρης συντονισμός της ενεργοποίησης όλων των επιχειρησιακών πρωτοκόλλων αναφορικά με την ετοιμότητα των Υγειονομικών Σχηματισμών και των σχετιζόμενων υπηρεσιών της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας & Θράκης), αναφορικά με την αντιμετώπιση και διαχείριση των αυξανόμενων θετικών αλλά και ύποπτων περιστατικών Covid-19. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ενδέχεται να γίνει δοκιμαστική αεροδιακομιδή!