Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων σε ηλικίες από 35 – 54 χρονών

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων σε ηλικίες από 35 – 54 χρονών

Τις τελευταίες επτά ημέρες παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 35 έως 54 έτη, στοιχεία τα οποία -όπως είπε- προβληματίζουν τους ειδικούς.

Ενώ τις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της ανησυχίας για τη διασπορά του κοροναϊού παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε πως ο μέσος όρος ημερήσιων νέων μολύνσεων των τελευταίων επτά ημερών είναι 657 κρούσματα την ημέρα και μέση ηλικία τους τα 46 έτη.

«Για τον λόγο αυτό επανερχόμαστε στα βασικά: μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω κρούσματα εντοπίζονται σε επτά συνολικά περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

 

Δυτική Αττική

Λέσβος

Βοιωτία

Κάλυμνος

Χαλκιδική

Αργολίδα

Ροδόπη

 

Σε ό,τι αφορά την εικόνα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σημειώνεται μείωση στην κάλυψη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. «Μειώνεται, όχι ικανοποιητικά, αλλά μειώνεται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

 «Πρωταθλήτρια» η Αττική με 271 νέα κρούσματα

Σημειώνεται πως, για ακόμη μια ημέρα, στην Αττική εντοπίζεται η πλειονότητα των 671 νέων κρουσμάτων, καθώς στο λεκανοπέδιο καταγράφηκαν συνολικά 271 κρούσματα, δημιουργώντας ανησυχίες για έξαρση του ιού στην πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές της.

Αντίθετα, πολύ καλύτερα είναι τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη όπου καταγράφηκαν μόλις 69 νέα κρούσματα κοροναϊού.

Σημειώνεται ότι, μετά τη Βοιωτία και τη Λέσβο, σε σκληρό lockdown μπαίνει η Αργολίδα και η Σπάρτη. Στην απόφαση αυτή οδήγησαν τα ευρήματα, η ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και τα δεδομένα της ιχνηλάτησης, καθώς και τη ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων επτά ημερών.