Κορονοϊός: Κλειστά από Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα

Κορονοϊός: Κλειστά από Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα

H υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό οι ανακοινώσεις αναμένονταν το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο καθώς η σύσκεψη της επιτροπής δεν είχε ολοκληρωθεί, η ανακοίνωση μετατέθηκε για σήμερα Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής, το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο για τις διευκολύνσεις των γονέων που εργάζονται στον δημόσιο τομέα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην εγκύκλιο: «Δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας και συνεπεία αυτής της πλήρους αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων στο πλαίσιο αντιμετώπισης και περιορισμού της διασποράς του COVID-19, για όσο διάστημα διαρκεί αυτή, υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ οι διατάξεις του άρθρου 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4682/2020, όπως εν συνεχεία τροποποιήθηκε και ισχύει, και στις οποίες προβλέπεται, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις, η χορήγηση στους γονείς υπαλλήλους άδειας ειδικού σκοπού ή της διευκόλυνσης του μειωμένου ωραρίου που προβλέπεται στην παρ. 4 του ίδιου άρθρου.

Στις περιπτώσεις αυτές και υπό τις συνθήκες της πανδημίας, οι οποίες καθιστούν σχεδόν αδύνατη πλέον τη χορήγηση αδειών λόγω εξάντλησης αυτών, οι Υπηρεσίες θα προβαίνουν, εφόσον το επιθυμεί ο υπάλληλος γονέας, στην κατά προτεραιότητα παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό βάσει των καθηκόντων που ασκεί ο/η υπάλληλος ή στην εκ περιτροπής παροχή εργασίας».