Κορονοϊός: Κατέρρευσε το σύστημα υγείας της Ελβετίας – Να αποφασίσουν οι ασθενείς αν… θέλουν να ζήσουν

Κορονοϊός: Κατέρρευσε το σύστημα υγείας της Ελβετίας – Να αποφασίσουν οι ασθενείς αν… θέλουν να ζήσουν

Αν και το ελβετικό σύστημα υγείας θεωρείται ένα από τα καλύτερα του κόσμους, εντούτοις η πανδημία το έχει γονατίσει αφού πλέον δεν υπάρχει χωρητικότητα στις ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, η Ελβετική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (SGI) ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι και οι 876 ΜΕΘ που υπάρχουν στη χώρα έχουν πλέον γεμίσει. Δεδομένου ότι δεν αναμένεται να αδειάσουν σύντομα, ζητά από τους πολίτες της χώρας πέρα από το να είναι περισσότερο υπεύθυνοι όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων προστασίας, να αποφασίσουν οι ίδιοι αν… επιθυμούν να παραταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ζωή τους εφόσον νοσήσουν βαριά και καταλήξουν διασωήνωμένοι σε ΜΕΘ.

Η Εταιρεία συμβουλεύει εκείνους που νοσούν αφενός να… κάνουν τη διαθήκη τους και αφετέρου να συμπληρώσουν υπεύθυνες δηλώσεις για το αν επιθυμούν να ληφθούν από το υγειονομικό προσωπικό μέτρα που να παρατείνουν τη ζωή τους σε περίπτωση νοσούν βαριά. «Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθούν οι συγγενείς και το προσωπικό των ΜΕΘ να αποφασίσουν για το αν η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σύμφωνα με τις επιθυμίες του κάθε ασθενούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία.